Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Toxi tým policistů pochytal pěstitele, kteří opečovávali marihuanový bazén

Pozoruhodný nález si připsali na své konto jihomoravští policisté, kteří objevili na Břeclavsku bazén plný marihuany. O konopí se svědomitě starali zkušení pěstitelé, již zboží prodávali do Polska. O jejich živnosti se ale dozvěděli kriminalisté z toxi týmu a podnikatelskou činnosti rázně ukončili.

Na odhalování pěstíren na Břeclavsku se jihomoravští vyšetřovatelé připravovali několik měsíců. Do akce vyrazili ve chvíli, když nashromáždili dostatek informací. Z úplného počátku si vyhlédli tři muže, kteří dováželi takzvanou trávu za hranice do Polska. Dealery dále sledovali, čímž se dostali k dalším lidem i čtyřem místům, kde se marihuana ve velkém pěstovala. Nejvíce zasahující jednotku zaujal bazén, který byl plný psychotropních rostlin. 

Při akci policisté zásahové jednotky zadrželi všech pět podezřelých osob, čtyři Čechy a cizince, který skončil na vazbě. Pěstitelé konopí nebyli žádní amatéři. Pro své rostliny měli vybavené pěstební stany s výbojkami a hnojiva pro rychlý růst. Místo skleníku využívali k pěstování i prázdný krytý bazén. Další rostliny, které se dovnitř nevešly, pěstovali v uzavřených dvorech v květináčích,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka. 

Podle dosavadních závěrů vyšetřovatelů se dealeři v posledních dvou letech činili. Vyprodukovali a prodali více než 200 kilo konopné sušinu. Policisté si také zjistili, kolik stojí kilo trávy v Polsku. Cena za kilo činí něco kolem 60 tisíc korun. „Jen během domovních prohlídek policisté sklidili a zajistili téměř deset kilogramů marihuany. A nezůstalo jen u drog. V domech se našly také vysoké finanční obnosy, 143 korun a 800 eur. Mimo pěstební vybavení a nástroje na zpracování konopí policisté zajistili i dva vozy – Mercedes-Benz  a BMW, kterými dealeři drogy převáželi,“ dodal Chaloupka. 

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Zátah, marihuana, Drogy, bazén, Polsko, konopí, okres Břeclav, BMW, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To jen pro začátek, ale podle mne jsou to taky prachy ne? Ostatní PRACHY V PRACHU....doma měli jen částku na uhrazení za doplatek za vodu do bazénu......

Středa, 3. srpna 2022, 10:57Odpovědět

Fearone Biggz

V domech se našly také vysoké finanční obnosy, 143 korun a 800 eur. To je ale majlant !!!! =D

Pondělí, 1. srpna 2022, 15:32Odpovědět

Toxi tým policistů pochytal pěstitele, kteří opečovávali marihuanový bazén  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.