Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Břeclav touží po nové plovárně za téměř půl miliardy. Netuší ale, kde na opravy vezme

S nebývale ambiciózním plánem se vytasila Břeclav, jež chystá dlouho očekávanou a potřebnou rekonstrukci koupaliště. Počítá, že areál plovárny promění za bezmála půl miliardy korun. Okresní město ale zatím neví, kde na úpravy vezme peníze.

V Břeclavi už několik let chystají modernizaci vodního sportoviště. Vedení města nyní nechalo připravit projekt, který ukázal, jak budou změny za několik set milionů vypadat.

Nejdřív se stavaři pustí do budovy, kterou vybaví volnočasovým bazénem a tobogánem. Na své si kromě sportovců a dětí přijdou také milovníci wellness. Nejenže stávající saunový svět dostane jinou tvář, součástí prací je i zcela nové patro určené pouze pro odpočinek. Ve venkovní části sportoviště opraví závodní dráhy, přidají relaxační zónu nebo skluzavku.

Levnější do budoucna

Vysokou částku, kterou bude celá akce stát, zčásti vykompenzuje budoucí energetická úspora areálu. Projektanti částku vyčíslili na zhruba 2,5 milionu korun ročně, které město za jeho provoz ušetří.

„V plánech je vybudování trafostanice na vysoké napětí, která zajistí úsporu při každodenním fungování venkovního i krytého bazénu, počítá se také s fotovoltaickými panely. Energii a teplo bude vyrábět vlastní kogenerační jednotka,“ přibližuje místostarosta Břeclavi Richard Zemánek (KDU-ČSL). Peníze na opravy město teprve shání, dotace chce získat od Národní sportovní agentury.

O první finanční podporu už podle místostarosty Jakuba Matušky (Mladí a neklidní) vedení Břeclavi požádalo. „Najít peníze je náš hlavní úkol. Stavební povolení budeme mít do konce prázdnin,“ uvedl na svém facebookovém profilu. Pokud žadatelé uspějí, stavební práce poté potrvají zhruba rok a půl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Matuška/Facebook

Štítky JMK, Břeclav, rekonstrukce, bazén, sportoviště, sport, koupaliště, peníze, Richard Zemánek, KDU-ČSL, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclav touží po nové plovárně za téměř půl miliardy. Netuší ale, kde na opravy vezme  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.