Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Důchodce u nádraží zaskočil pohotový narkoman. Z ruky mu vytrhl bankovku a utekl

Pořádné překvapení čekalo na břeclavského důchodce, když si vyšel na procházku po městě. Při putování kolem nádraží si jej vyhlédl mladík, který šikovným manévrem vytrhl seniorovi z ruky bankovku a utekl. Incidentu si všimli u kamer také místní strážníci, kteří hned tušili, kdo za krádeží stojí.

Hlídka vyrazila takřka na místo a začala pátrat po potížistovi, který staršího muže obral o pětistovku. Strážníci v terénu dostali podrobný popis zloděje. Netrvalo dlouho a pachatele vypátrali. „Díky osobní znalosti strážníci ihned pojali podezření, o koho by se mohlo jednat. A nemýlili se. Muže zastihli v místě jeho bydliště, navíc v tom samém oblečení,“ popsala mluvčí Městské policie Břeclav Lenka Rigó.

Jakmile hlídka chmatáka konfrontovala se zjištěním, k činu se přiznal. Jenže to nebylo vše. „Když byl vyzván, aby ukázal obsah kapes, pokusil se o útěk. Vzápětí se ukázalo, proč měl tak naspěch. V kapsách měl injekční stříkačky, ampule, škrtidlo a sáček se sušenou rostlinou. 'Nádobíčko' s jeho majitelem si převzali republikoví policisté,“ dodala Rigó.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Břeclav, Jan Luxík

Štítky Břeclav, Krádež, Strážníci, Policie, Drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodce u nádraží zaskočil pohotový narkoman. Z ruky mu vytrhl bankovku a utekl  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.