Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po litru whisky zapomněl vystřízlivět, řidič jel rychlostí 150 kilometrů za hodinu

Jihomoravské policisty překvapil muž, jenž se proháněl silnicí na Břeclavsku v rychlosti sto padesáti kilometrů za hodinu. Po zastavení se přiznal, že vypil nemalé množství alkoholu. Předchozího dne si pochutnal na litru whisky a fernetu.

Devětadvacetiletý řidič dodávky se řítil břeclavskými cestami sto padesáti kilometrovou rychlostí. Na silnici mezi Podivínem a Lednicí si jeho chování všimli dopravní policisté, kteří se rozhodli jej zastavit. K jejich překvapení se z kabiny vozu linul silný alkoholový odér. Řidič se policistům přiznal, že předchozího dne vypil asi litr whisky, kterou prokládal fernetem.

Za svoji nezodpovědnou jízdu s více než jednou a půl promile alkoholu v krvi je muž podezřeý z ohrožení pod vlivem návykové látky. „Po konzumaci alkoholu by řidiči měli vždy počítat s dostatečně dlouhou dobou na vystřízlivění. Zrádný pro mnohé může být tzv. zbytkový alkohol. Člověk již nemusí pozorovat působení alkoholu, stále však není ve stavu, kdy by mohl usednout za volant. A to je velmi nebezpečné,“ vysvětlil mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky opilost, alkohol, řízení, řidič, whisky, okres Břeclav, Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po litru whisky zapomněl vystřízlivět, řidič jel rychlostí 150 kilometrů za hodinu  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.