Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Břeclav má opravenou páteřní silnici, lidé ji otestovali jízdou v nákupním vozíku

Velkou radost mají lidé v Břeclavi, kde se po necelém roce znovu otevřela páteřní silnice v centru města. Konkrétně šlo o úsek od kulturního domu a Komenského nábřeží v ulici 17. listopadu až ke kostelu sv. Václava. Rekonstrukci, na níž se podílel kraj, vodárny i radnice, skončila o zhruba deset dní dříve. Kvalitu odvedené práce místní hned otestovali, a to jízdou v nákupním vozíku.

Centrum Břeclavi bylo od dopravy odříznuté od srpna minulého roku, kdy investor kanalizaci i komunikaci opravil ve čtyřech etapách. Důvodem úprav byl havarijní stav silnice i vodovodu. V zimě se práce přerušily a motoristé jezdili po provizorně upraveném povrchu. Nyní už je oprava, jež vyšla na 32 milionů korun, hotové. 

Trojstranná spolupráce města s Jihomoravským krajem a s Vodovody a kanalizacemi umožnila kompletní úpravy celého povrchu silnice. Udělali jsme všechno pro to, aby tato generální oprava zajistila, že silnice vydrží další desítky let,“ uvedli se představitelé břeclavské radnice v čele se starostou Svatoplukem Pěčkem (ANO).

Další změnou v souvislosti s opravenou vozovkou je obnovení všech prázdninových spojů u linek 561, 564, 566 a 567. Ke stejnému datu se nastaví semafory na křižovatkách. Do původního režimu se od soboty vrací také jízdní řády MHD.

Testovali vozíkem

Opravená silnice v centru jihomoravského města udělala velkou radost místním, kteří se hned po dokončení prací rozhodli otestovat kvalitu povrchu. Strážníci zachytili na kamerách podařenou dvojici, která svištěla po silnici i s nákupním vozíkem. Břeclavská městská policie celou žádost vyřešila domluvou a s nadhledem.

Kvalitu nově položeného asfaltového povrchu hned za čerstva prubl bruslař se svým kolegou v 'sajdce'. Vzhledem k tomu, jak dobře a rychle jim to jezdilo, soudíme, že silničáři odvedli velmi dobrou práci,“ uvedla mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.

Ohodnoť článek

Foto https://www.facebook.com/mestobreclav/

Štítky Břeclav, silnice, Rekonstrukce, Městská policie Břeclav, vozík, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclav má opravenou páteřní silnici, lidé ji otestovali jízdou v nákupním vozíků  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.