Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Osamělé seniory potěšili pejsci, na návštěvu přišli po půl roce

Vzácná návštěva zavítala do břeclavského domova seniorů, kam se vydalo celkem šest pejsků, aby potěšili tamější klienty. Do jihomoravského zařízení zamířili hafani po nucené půlroční pauze, která byla způsobená pandemií.

Lidé z domova stáří měli ze čtyřnohých návštěvníků obrovskou radost. Aby také ne, na společníky se těšili bezmála půl roku. Za normálních okolností totiž docházejí hafani za seniory každý měsíc. Nyní si lidé s chlupatými mazlíčky si konečně užili. Během dvouhodinové návštěvy došlo na velké vítání, mazlení či hlazení.

Vedení zařízení využívá zvířata jako podpůrnou terapii pro klienty. Jedná se o tzv. canisterapii, která pomáhá zlepšit psychickou kondici lidí za pomoci psů.

„Klienti jsou z těchto návštěv nadšení, zvlášť v této době. Na psy jsou zvyklí, protože je dříve měli všichni doma a nádherně na ně reagují. Jde vidět, jak jim jiskří oči,“ sdělila Drbně koordinátorka aktivit Domov seniorů Břeclav Kateřina Hrdličková. 

Lidští návštěvníci mohou své blízké v pečovatelském zařízení navštěvovat také. Musí ale předtím podstoupit test na covid. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Domov seniorů Břeclav

Štítky senioři, psi, canisterapie, domov seniorů, Břeclav, návštěva, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osamělé seniory potěšili pejsci, na návštěvu přišli po půl roce  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.