Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

České dráhy uzavřou vestibul břeclavského nádraží kvůli rekonstrukci

České dráhy uzavřou 30. července vestibul výpravní budovy vlakového nádraží v Břeclavi. Zahájí tam další etapu celkové rekonstrukce nádražního objektu za 70 milionů korun. Fungovat bude náhradní ČD centrum. Vestibul se otevře na konci června příštího roku, kdy skončí veškeré práce.

Vestibul je ve střední části objektu, kterou čeká rekonstrukce. „Je potřeba udělat takové stavební zásahy, které dlouhodobě nedovolí současné užívání veřejnosti," uvedla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Podle ní stavbaři opraví i hlavní průčelí budovy, které dostane původní vzhled z 19. století.

„Jsou připravené konstrukční zásahy do nosného systému budovy a představba do historizujícího vzhledu, odstranění nosného sloupu v hlavním průchodu na 1. nástupiště, provedení otvorů v nosných stěnách do budoucího koridoru a komerčních prostor," uvedla Šubová. V plánu jsou podle ní také práce na přístavbě komunikačního koridoru a pokračovat bude výměna střešní krytiny. Pro cestující budou po dobu uzavření vestibulu sloužit tři trasy.

První bude vstup vedle restaurace do spojovací chodby mezi vestibulem a restaurací, odkud se lidé dostanou do ČD centra. Druhá cesta bude přes trasu z autobusového terminálu na první nástupiště a třetí bude nový provizorní přístup na první nástupiště z parkoviště u pošty průchodem mezi poštou a restaurací.

„Trasy budou vyznačené provizorním značením. Informace o odjezdech vlaků budou umístěné v chodbě u ČD centra a na 1. nástupišti v buňce provizorní dopravní kanceláře," doplnila Šubová.

Rekonstrukce vestibulu je pouze jednou z částí celkové rekonstrukce, která vyjde na 70 milionů a skončí v polovině příštího roku. „Stavebními úpravami se vytvoří nové prostory pro cestující v části původních pokladen, stavbou nového proskleného koridoru dojde ke vhodnějšímu propojení mezi nástupištěm 1B, terminálem autobusového nádraží a samotnou nádražní budovou. Výrazný dopad na dispoziční řešení drážní budovy má zrealizovaná výstavba sousedního autobusového terminálu, který umožňuje komfortní přestupy mezi autobusovou a vlakovou dopravou," uvedla Šubová. Opravují se i prázdné kanceláře v administrativní části budovy.

Foto Turistika.cz,Vojtěch Dočkal | Zdroj ČTK

Štítky Břeclav, nádraží, uzavření, rekonstrukce, České dráhy, vestibul, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy uzavřou vestibul břeclavského nádraží kvůli rekonstrukci  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.