Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stalker se nedokázal smířit s rozchodem, bývalé přítelkyni napsal pět tisíc vulgárních sms zpráv

Nekonečných třicet měsíců musela snášet obtěžujícího bývalého přítele žena z Břeclavska. Ten neunesl rozchod a i po něm svou bývalou partnerku neustále kontaktoval. Za dva a půl roku ji napsal přes 5 tisíc SMS zpráv, ve kterých ji urážel, nadával nebo vyhrožoval.

„Kolegové v těchto dnech uzavřeli případ, který kvalifikovali jako stalking," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Žena totiž už nevydržela trpět nekonečné množství obtěžujících SMS zpráv, které jí zasílal její bývalý přítel, a obrátila se na policii. Muž ji pronásledoval přes dva roky.

Nadávky a výčitky

Muž ženě zasílal zprávy z různých mobilních telefonů, a to hlavně ve večerních či nočních hodinách. Obsahem textů byly hlavně výčitky a vulgární nadávky. Zoufalou ženu to psychicky velmi poznamenalo, což se přeneslo i do pracovního a osobního života.

5 tisíc zpráv, rok za mřížemi

Vyšetřovatelé sečetli všechny obtěžující zprávy dospěli k závratnému číslu. Ukázalo se, že bývalý přítel byl vytrvalý a stihl ženě poslat téměř 5 tisíc zpráv. „Za takové jednání si vyslouží jediné – kolegové mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu nebezpečné pronásledování, za který si může vysloužit až roční pobyt za mřížemi," doplnila Haraštová.

O tom, že popsané chování není podle policistů ojedinělé, svědčí statistické údaje. „Vloni jsme v našem regionu kvalifikovali celkem 7 případů jako nebezpečné pronásledování a v letošním roce se jedná již o třetí případ, který prověřujeme," uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky stalker, sms zprávy, Břeclavsko, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stalker se nedokázal smířit s rozchodem, bývalé přítelkyni napsal pět tisíc vulgárních sms zpráv  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.