Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Demolice havarijního mostu u Černé Hory se zpozdí. Nový možná nebude ani do konce roku

Zahájení demolice starého mostu u Černé Hory na Blanensku na silnici I/43 a stavba nového možná začne později, než Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánovalo. Důvodem je přerušení správního řízení na krajském úřadě. Úřad již měl vydat stavební povolení, vyžádal si však doplnění.

Podle mluvčí Jihomoravského kraje Moniky Brindzákové by mělo být stavební povolení po doplnění vydáno 28. února. „V tomto případě, kdy řešíme problémy obyvatel Černé Hory zatížených extrémní dopravou, bych byl rád, kdyby se problém řešil pružněji. Nyní jsme zvědavi, co stavebnímu úřadu chybí. Pokud skutečně bude něco chybět, co nejrychleji to doplníme," řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Most na obchvatu Černé Hory je v havarijním stavu, zjistilo se loni v létě. Dva měsíce jezdila všechna auta přes městys, od září se jezdí alespoň v jednom směru po provizorně podepřeném mostě. Jeho stav se zhoršuje a hrozí, že bude muset být uzavřen ještě před demolicí.

Nyní je v ohrožení zahájení demolice podle původního plánu na konci února či začátku března a tedy dokončení nového mostu do konce letošního roku. „Pokračujeme však ve výběru zhotovitele, který bude mít na starosti jak demolici, tak stavbu," uvedl Rýdl. Podle něj se může i stát, že ŘSD bude mít vybranou firmu, ale bude muset čekat na stavební povolení.

Černá Hora chtěla ulehčit alespoň od kamionů, avšak ministerstvo dopravy neschválilo návrh ŘSD na objížďku pro auta nad 12 tun. Měla vést od Svitav k Brnu přes Mohelnici, Olomouc a Vyškov po silnicích první třídy a dálnicích. Nyní tak městysem projíždí denně v průměru 15.000 aut.  

Foto ČT24 | Zdroj ČTK

Štítky most, Černá Hora, I/43, objížďka, demolice, Ředitelství silnic a dálnic, stavební povolení, okres Blansko, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice havarijního mostu u Černé Hory se zpozdí. Nový možná nebude ani do konce roku  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.