Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiče štvou řidiči z Blanska. Jezdí na červenou a blokují výjezd, stěžují si požárníci

Neukáznění řidiči přidělávají starosti hasičům v Blansku. Už při začátku každého třetího výjezdu jim cestu komplikují šoféři, kteří požárníkům brání v cestě. Situaci nevylepšily ani nové semafory, kterými osadili tamní kruhový výjezd.

Pravidelně jeden ze tří výjezdů hasičských vozidel z blanenské stanice se neobejde bez problémů. S nepříjemnostmi se přitom záchranný sbor potýká u při vjezdu do ulice Poříčí před základnou, kde jim neposlušní motoristé nedávají přednost.

Hasiči se proto rozhodli na kruháč nainstalovat výstražný systém. Tři původní semafory vyměnili za nové a jeden navíc se objevil u obchodního centra. Vyvedené jsou nyní také na takzvaných výložnících, které visí nad jízdním pruhem, aby je šoféři lépe viděli. Všechna značení jsou nastavená s krátkou časovou prodlevou před i po výjezdu. Dobu řidiči musí dodržovat, aby se silnice před příjezdem požárnické techniky uvolnila. To se však neděje.

„Nerespektují semafory, které v okolí stanice signalizují výjezd požární techniky k mimořádné události, a jezdí na červenou. Porušují tím zákon o silničním provozu a nám komplikují práci,“ popisuje velitel stanice Blansko Roman Opluštil.

Hříšníci by ale měli být na pozoru. Pokud neuposlechnou semafory, město má k dispozici kamerový záznam okružní křižovatky, jenž je napojený na strážníky. „Vše je tedy dohledatelné,“ upozorňuje ředitel územního odboru Blansko Jan Kala

Blanenští hasiči ročně absolvují zhruba sedm set výjezdů, nejčastěji vyrážejí k technickým zásahům, jako jsou likvidace větrných smrští, nebezpečných látek nebo hmyzu, k dopravním nehodám a požárům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Blansko

Štítky Blansko, hasiči, doprava, řidiči, semafor

Hasiče štvou řidiči z Blanska. Jezdí na červenou a blokují výjezd, stěžují si požárníci  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.