Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Požár bytu v Adamově na Blanensku způsobil škodu několik milionů korun

Krušný večer prožili jihomoravští hasiči v Adamově na Blanensku, kde hořel jeden z bytů v panelovém domě. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu a z budovy zachránili sedm lidí. Škoda po požárů, jehož příčinu zatím vyšetřovatel zjišťuje, vystoupá na několik milionů korun.

Jihomoravští hasiči přijali hlášení o požáru v sedm hodin večer. Hořel byt v pátém patře domu, plameny se ale rozšířily i do chodby mimo byt. „Už v počátku zásahu si první jednotka vyžádala zvýšení stupně poplachu a další posilové jednotky. Operační středisko proto vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a vyslalo celkem jedenáct jednotek včetně speciální techniky. Na místo vyjel protiplynový automobil z Brna-Líšně pro výměnu dýchací techniky a evakuační autobus z Tišnova, který poskytl zázemí pro obyvatele domu,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči z domu při zásahu vyvedli sedm lidí, dva z nich pomocí automobilového žebříku a ostatní ve vyváděcích maskách po schodišti. Záchranná služba zkontrolovala čtyři obyvatele paneláku, nikoho naštěstí nebylo nutné převézt do nemocnice.

Požár dostaly zasahující jednotky pod kontrolu krátce po osmé hodině večer, o hodinu později jej zcela zlikvidovaly. „Oheň zničil jeden z bytů a kouř poškodil další bytové jednotky. Škoda bude v milionech korun. Náš vyšetřovatel pracuje na jejím upřesnění a zjišťuje příčiny vzniku požáru,“ uvedl Mikoška.

Bytový dům zůstal po požáru odpojený od energií a neobyvatelný. Hasiči se proto spolu s vedením obce zabývali hledáním náhradního ubytování. Nakonec bylo nutné zajistit jej pro tři obyvatele, ostatní si bydlení zajistili u svých příbuzných a známých, případně jiným způsobem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Požár, Bytový dům, Škoda, Adamov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytu v Adamově na Blanensku způsobil škodu několik milionů korun  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.