Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Blansko slaví otevření velkého obchoďáku i kruháče. Nemusíme už do Brna, těší místní

Konečně, řekli si mnozí lidé v Blansku, když se po letech plánů otevřelo očekávané obchodní centrum. Komerční komplex rozkládající se na více než osmi tisících metrech čtverečních nahradil bývalý zahradnický areál, který dlouhodobě chátral. Součástí stavby je i nová okružní křižovatka.

O výstavbě nového obchoďáku se ve městě na sever od Brna mluví už od roku 2015, kdy vedení radnice podepsalo smlouvu s developerem. Na uskuteční záměru se intenzivně pracovalo v posledních dvou letech. Dělníci například v ulici Pořičí srovnali se zemí areál někdejšího zahradnictví a postupně začali s budováním obchoďáku, jenž se nachází v bezprostřední blízkosti řeky Svitavy a kruháče. Po několika měsících mají stavaři hotovo, a tak zákazníci mohli nakoupit ve zverimexu, optice nebo prodejně s elektronikou.

Nové obchodní centrum se nachází na nábřeží Svitavy na severním okraji Blanska v ulici Poříčí. Na místě se nachází bezmála dvacet obchodů. „Návštěvníkům bude k dispozici například lékárna, drogerie, prodejna elektra, obuvi, obchod se sportovními nebo chovatelskými potřebami, také hračkářství, uzenářství, domácí potřeby a mnoho dalšího. Součástí výstavby bylo mimo jiné prostorné parkoviště pro více než 240 vozidel. Do podzimu bude dokončena také největší prodejna obchodu s potravinami,“ sdělil jednatel zhovitele Zdeněk Přichystal s tím, že součástí výstavby je rovněž vybudování nového parku.

Pozemky na levém břehu řeky Svitavy patří městu. Dlouhodobě je mělo ve správě zemědělské družstvo Zera Rájec. Jenže v posledních několika letech místo chátralo a radnice se snažila plochy několikrát prodat. Bývalé skleníky a další nemovistosti v roce 2015 odkoupila od Zery společnost MS Blanenská, jež začala s výstavbou prodejní plochy poté, co se vyřešily spory s vodohospodáři, kteří měli výhrady úpravám břehů. 

„Jsem rád, že se našel silný investor, který zvládl překonat všechny komplikace a že jsme dospěli až k dokončení stavby a otevření nákupního centra návštěvníkům. Pro Blansko je to určitě pozitivní věc, nyní zde máme obchody, které tu chyběly a lidé za jejich sortimentem museli jezdit do Brna. Vznikla zde také další pracovní místa a došlo ke zkultivování celého území včetně dopravního napojení," sdělil blanenský starosta Jiří Crha (ODS).

Součástí prací bylo dobudování dopravní infrastruktury. Proto vznikl nový kruháč, který zajistí napojení na hlavní průtah městem. Hotová bude také lávky pro pěší na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. Práce má na starost město. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky Blansko, Obchoďák, Centrum, Otevírání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko slaví otevření velkého obchoďáku i kruháče. Nemusíme už do Brna, těší místní  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.