Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový most jsme ani neotevřeli a už je počmáraný, zlobí se v Blansku

Velká radost zavládla v Blansku, kde se místní netrpělivě připravují na oficiální přestřižení pásky, která symbolicky otevře nový most přes řeku i železniční trať. Na páteční událost pozvalo okresní město ministra dopravy, šéfa jihomoravský silničářů a další povolané. Jenže oslavu kazí fakt, že stavbu před slavnostní akcí někdo počmáral.

Okresní město na sever od Brna toužilo po mostním objektu přes dvacet let. K uskuteční záměru došlo ale teprve před dvěma roky, kdy se stavaři pustili do díla za více než čtvrt miliardy korun. Na stavbě překlenující řeku i železniční trať skončily i poslední úpravy a po motoristech si užijí most i pěší. Radnice proto rozeslala pozvánky na slavnosntí otevření.

Před otevíračkou, jíž se zúčastní například ministr dopravy Martin Kupka (ODS), blanenský starosta a krajský radní Jiří Crha (ODS) či šéf jihomoravských silničářů Roman Hanák, ale řeší město nepříjemnou zprávu. Někdo most počmáral. „O situaci jsme se dozvěděli po víkendu. Záležitost řešíme společně se zhotovitelem a policií. Pokusíme se nátěr vandala odstranit ještě před otevřením. Nicméně je to pro nás nečekané komplikace, sdělila Drbně mluvčí Blanska Pavla Komárková.

Podle Komárkové jsou v blízkosti nové konstrukce nainstalované kamery. Věří proto, že záznamy pomůžou k chycení vandala. K dispozici je mají policisté. Dopadení pachatele by si přáli rovněž lidé na Facebooku, kde se kolem výtvoru neznámého potížisty strhla plamenná debata a lidé žádají spravelnost. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Blansko, Most, Vandalismus, Graffiti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový most jsme ani neotevřeli a už je počmáraný, zlobí se v Blansku  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.