Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skleníky nahrazuje nový obchoďák. Bude jídlo, móda i zverimex, těší se lidé v Blansku

Důvod k radosti mají lidé v Blansku, kteří bedlivě sledují, jak jim před očima roste nové obchodní centrum. Velký nákupák vyrostl na místě bývalého zahradnictví, jež dlouhodobě chátralo. Nový chrám konzumu se otevře o letních prázdninách a nabídne služby, za nimiž lidé cestovali zpravidla do Brna.

O výstavbě nového obchoďáku se ve městě na sever od Brna mluví už od roku 2015, kdy vedení radnice podepsalo smlouvu s developerem. Na uskuteční záměru se intenzivně pracuje v posledních dvou letech. Dělníci například v ulici Pořičí srovnali se zemí areál někdejšího zahradnictví a postupně začali s budováním obchoďáku, jenž se nachází v bezprostřední blízkosti řeky Svitavy a kruháče. Po několika měsících mají stavaři takřka hotovo.

„Aktuálně dokončujeme stavební práce v interiérech, vnitřní instalace, rozvody elektroinstalace, stavbu příček, pokládání dlažby a obkladů ale také výmalby. Jednotlivé prodejní plochy začneme nájemcům předávat na konci března a v dubnu, postupně, podle toho, v jaké fázi dokončenosti si chtějí své prodejní jednotky přebírat. Někomu děláme téměř projekt na klíč, někdo si chce finální práce zajistit sám,“ popsal Jan Stejskal, projektový manažer společnost M. S. Blanenská, která je investorem.

Stavba na ploše přes šest tisíc metrů čtverečních nabídne lidem například Lidl, zverimex nebo další drogerii. Mezi další podniky patří například optika, obchod s oblečením či elektronikou. Stavebníky nyní čekají práce na dokončení venkovních exteriérů i napojení nové okružní křižovatky. V květnu a červnu začnou s výstavbou parkoviště a dalších zpevněných ploch i výsadba dřevin.

„Součástí projektu je také plocha zeleně o velikosti zhruba 16 tisíc metrů čtverečních. Čeká nás osetí trávníků, výsadba stromů a keřů, osazení mobiliáře i parková úprava. Následně budeme řešit administrativní dokončení projektu a kolaudaci. Otevření nového obchodního centra plánujeme někdy začátkem prázdnin,“ doplnil Stejskal s tím, že obchody prostory jsou z devadesáti procent obsazené.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky Blansko, Nakupování, Obchoďák, Brownfield

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skleníky nahrazuje nový obchoďák. Bude jídlo, móda i zverimex, těší se lidé v Blansku  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.