Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Blansko si nasvítí nově postavený most a pustí na něj chodce

Blansko si nasvítí novou dominantu města, kterou se stal most přes řeku Svitavu a železniční trať. Loni zprovozněný mostní objekt dostává nové osvětlení, zábradlí i chodníky pro chodce. Po dobu prací omezují dělníci dopravu. Lidé projedou pouze jedním pruhem.

Okresní město na sever od Brna po mostu toužilo desítky let. Ke zhmotnění nápadu došlo loni, když pracovníci dokončili ocelovou konstrukci a vpustili na objekt dopravu. Nyní uskutečňují stavaři dokončovací práce, díky nimž se po stavbě projdou i chodci. „Aktuálně se dokončuje osvětlení na mostě, probíhají práce související s částí pro pěší, například osazení kovového zábradlí na lávku a montáž kovového výpletu. Minulý týden jsme zahájili také osazování protidotykových zábran nad tratí, které budou na obou stranách mostu,“ sdělil stavbyvedoucí Robert Škarecký.

Blansko otevřelo vytoužený silniční most, který vede přes železnici i řeku

Obrovská radost zavládla v Blansku, které si nadělilo před Vánocemi vytoužený silniční most přes železniční trať a řeku, kam silničáři poprvé vpustili dopravu. Díky stavbě dojde rovněž k propojení obou částí města. Radnice očekává, že nová...

Práce na mostě omezují dopravu. Motoristé jezdí pouze jedním pruhem. Provoz až do pátku řídí semafory. „Podobná dopravní omezení řidiče ještě čekají v okamžiku, kdy na mostě budeme zajišťovat nátěry ocelové konstrukce. Ty máme v plánu zahájit až ve chvíli, kdy to dovolí klimatické podmínky, předpoklad je během dubna či poloviny května,“ připustil Škarecký.

Současně stavaři pracují na novém kruháči v ulici Brněnská na Starém Blansku a také na přilehlém parkovišti. Zahradníci tam vysadí zeleň a umístí mobiliář.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky Blansko, Most, Rekonustrukce, Omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

MOST PŘES MINULOST.......dokonce na něj pustí i chodce a možná taky i důchodce ne?

Středa, 15. března 2023, 06:18Odpovědět

Blansko si nasvítí nově postavený most a pustí na něj chodce  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.