Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Boskovice rozdávaly polévku chudým i bohatým lidem. Vybrané peníze dostanou potřební

Více než patnáct set porcí polévky rozdali pořadatelé v Boskovicích na Blanensku při dobročinné akci nazvané Polévka pro chudé i bohaté. Lidé přispívali, kolik chtěli. Výtěžek půjde na pomoc potřebným z regionu. Oproti minulým ročníkům poprvé akci pořádali akci skauti a školy.

Polévka byla hrstková a zájemci mohli přispět do kasičky, na účet nebo pomocí QR kódu. „Polévku všichni nesmírně chválili. Měli jsme 370 litrů, což je takových patnáct set porcí. Všechno jsme to rozdali už před polednem,Leona Valterová, ředitelka Střední pedagogické školy Boskovice, která akci pořádala spolu se skauty a Vyšší odbornou školou a střední školou Boskovice v Hybešově ulici.

Výši vybrané částky budou organizátoři znát začátkem příštího roku, jakmile se spočítá obsah všech kasiček. Na účet mohou lidé přispět i nadále. Na letošní ročník půjdou všechny peníze vybrané do 31. 12., peníze poslané později se započítají do příštího roku.

Podle Valterové se naposledy, tedy v roce 2019 vybralo přes 80 tisíc korun. Předchozí pořadatelé, kteří akci pořádali jako rodinnou, se ale po 25 letech a nasbíraném milionu korun pro dobročinné účely rozhodli skončit. Školy a skauti po nich akci převzali, ale dva roky se nekonala kvůli pandemii covidu.

Letošní 26. ročník, první pod novými pořadateli, hodnotí Valterová jako výborný. Odhaduje, že výtěžek překoná 10 tisíc korun. „Atmosféra byla úžasná. Všichni máme krásný pocit a chceme v akci pokračovat. Lidé byli milí a usměvaví, hned přáli hezké svátky. Jde vidět, že po těch dvou letech, co si nemohli ani podat ruku, podobné akce vítají," řekla Valterová.

Peníze pomohou potřebným z Boskovic a okolí. „Až podle výše výtěžku uvidíme, kolika lidem částku rozdělíme. Chceme ale pomoct lidem v tíživých životních situacích, kteří se například potýkají s úmrtím v rodině, s požárem, mají postižené dítě a musejí například hradit pobyt nebo potřebují kompenzační pomůcky a nedosáhnou na to z běžného systému," dodala Valterová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Boskovice

Štítky Boskovice, Charita, Polévka, Tradice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Kolik tam bylo asi na procenta těch bohatých a kolik asi těch chudých - ale aspoň si všichni pošmákli.

Středa, 28. prosince 2022, 15:30Odpovědět

Boskovice rozdávaly polévku chudým i bohatým lidem. Vybrané peníze dostanou potřební  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.