Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na hlavním tahu z Brna na Svitavy zavřeli benzínku. Kálely tam myši

Pozorné oko a vycvičený čich prokázali odborníci ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) na hlavním silničním tahu I/43 Brno a Svitavy, kde zavítali na čerpací stanici. Tamní prostory byly plné myšího trusu, což se expertům nelíbilo natolik, že rozhodli o uzavření podniku.

Na benzínku Eurobit nacházející se ve Voděradech na Blanensku vyrazili potravináři, aby zkontrolovali, jak zařízení dbá na dodržování hygienických norem. Při vstupu do prodejny se ale nestačili divit. Při prohlídce totiž narazili na známý odér myších výkalů. Na základě zjištěných poznatků proto vystavili provozovateli stopku. 

Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili stopy po působení hlodavců včetně výskytu myšího trusu. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor pro uvádění potravin na trh,“ popsali potravináři ve své závěrečné zprávě. 

Inspektoři zjistili, že nejvíce trusu je pod kávovarem, ve skladu s balenými nápoji i kanceláři, kde objevili také rozkousaný obal. Majiteli pohrozili, že pokud nedostatky neodstraní, jen tak neotevře. Nakonec potravináři dali druhý den čerpací stanice znovu zelenou, protože došlo k nápravě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky Brno, Svitavy, Myši, SZPI, Státní potravinářská inspekce, okres Blansko, Voděrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním tahu z Brna na Svitavy zavřeli benzínku. Kálely tam myši  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.