Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Blanenské kino dostane nové zastřešení i přístavbu kavárny

Blanenské kino, které láká milovníky kinematografie už přes sto let, se dočkalo další fáze rekonstrukce. Na řadu přichází zastřešení terasy i přístavba kavárny. Stavební práce na budově, které mají zlepšit komfort návštěvníků, vyjdou na více než pět milionů korun.

Kino v Blansku začalo pod názvem Bio invalidů promítat již roku 1921. Od té doby podstoupilo zásadní rekonstrukce v letech 1957 a 1968. Na digitální filmy se v budově na Hybešově ulici mohou návštěvníci dívat posledních jedenáct let. Letos přichází na řadu další milionové opravy, jež budovu zmodernizují.

Hlavním cílem je zastřešení terasy vstupního průčelí budovy kina. „Přistavěn bude i menší sklad ke kavárně a současně bude nové zastřešení přetaženo až nad stávající přístavbu. Taktéž dojde k výměně oken a dveří, vyjma těch ve vstupním průčelí budovy, kde jsou výplně již z nedávné doby vyměněné,“ vysvětlil Jiří Svoboda z oddělení investic odboru správy a rozvoje města.

Díky přístavbě se podle vedoucího kina Jana Macha rozšíří nabídka kavárny a návštěvníci budou chránění před sluncem i deštěm. S novými okny a dveřmi navíc přijde žádaná úspora energií. „Na první pohled viditelné budou nové nápisy kino a kavárna a na terase bude umístěna nová podsvícená vitrína pro plakáty kina,“ popsal Mach.

Stavební práce, které by měly podle odhadů vyjít na 5,3 milionu korun bez DPH, skončí letos v červenci. Postupnou rekonstrukci budovy zahájilo blanenské kino před několika lety, kdy začalo s výměnou sedaček a budováním bezbariérového přístupu. 

„Investice do úprav městského kina jsou bez diskuze smysluplně vynaloženými prostředky. Svědčí o tom jeho vysoká návštěvnost, kino láká nejen obyvatele Blanska, diváci jezdí z celého regionu. Například letos v dubnu do kina zavítalo více než pět tisíc diváků, promítnuto bylo čtyřiačtyřicet filmů a tržby činily bezmála 670 tisíc korun,“ řekl blanenský starosta Jiří Crha (ODS).

Ohodnoť článek

Foto Město Blansko

Štítky kino, rekonstrukce, Blansko, renovace, kavárna, terasa, Jan Mach, Jiří Svoboda, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanenské kino dostane nové zastřešení i přístavbu kavárny  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.