Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Téměř dvacetileté čekání je u konce. Boskovice budou mít sportovní halu

Bezmála dvacet let čekají v Boskovicích na novou sportovní halu. Sportoviště s restaurací, posilovnou, gymnastickým sálem i parkováním se místní dočkají už za tři roky. Stavba vyroste v areálu Červené zahrady v blízkosti fotbalového hřiště a koupaliště.

V Boskovicích dlouhodobě chybí sportovní hala. Město nyní spolu s projektanty a architektkou představilo dopracovaný návrh nového sportoviště. „Sportovní hala je připravována jako sportoviště zejména pro volejbal, basketbal a florbal, dále také jako lezecké centrum. Součástí bude i restaurace, posilovna, gymnastický sál a podzemní parkování,“ uvedla místostarostka Boskovic Michaela Žejšková (TOP 09).

Místo, kde si lidé zasportují, vyroste v areálu Červené zahrady nedaleko nynějšího fotbalového hřiště a koupaliště. Celkové náklady na sportoviště jsou sto padesát milionů korun a lidé si v něm zahrají halové sporty už v roce 2025. Místostarostka upozorňuje, že cena i rok zhotovení se kvůli překážkám mohou změnit. Město očekává, že soutěž na zhotovitele stavby vyhlásí za rok a půl.

Zastupitelé města o její výstavbě hovoří už šestnáct let. Novou halu původně navrhl známý mexický architekt Alberto Kalacha. Město se rozhodlo s ním nespolupracovat a místo něj vybrali studii architektky Terezy Jílkové, která naplnila požadavky místních sportovců, sportovních klubů a asociací. Kvůli změnám na pozemcích, kde mělo sportoviště stát, museli zastupitelé města ve spolupráci s projekční kanceláří návrh pozměnit. „Úpravy nebyly nijak zásadní a týkaly se především hlediště, nářaďoven, lezeckého centra a parkování,” vysvětlila Žejšková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Boskovice

Štítky Boskovice, sport, sportovní hala, stavba, sportoviště, parkování, Červená Zahrada, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...a já měl za to, že proběhne rekonstrukce a nové vybavení nemocnice...a nakonec zábava má přednost před zdravím

Pátek, 4. března 2022, 10:59Odpovědět

Téměř dvacetileté čekání je u konce. Boskovice budou mít sportovní halu  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.