Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě je v plném proudu lyžařská sezona. Vlek se rozjel i v Němčičkách

V Hodoníně u Kunštátu i Olešnici na Blanensku už se lyžuje, v Němčičkách na Břeclavsku spustili vlek dnes na Boží hod. Ve Filipově údolí na Hodonínsku zatím lyžování podmínky nepřejí a není jasné, kdy se vlek spustí.

V Hodoníně u Kunštátu stále zasněžují. „Máme vrstu 40 až 50 centimetrů sněhu. Začali jsme lyžovat v sobotu. Zpočátku byl zájem vlažnější, protože trvá, než se informace dostane mezi lidi. Teď bych řekl, že se u nás otočí i stovky lidí,“ uvedl provozovatel areálu Vlastimil Jílek. Areál je přístupný od 9:00 do 20:00, mezi svátky se otevře už v 8:00. V místě je sjezdovka dlouhá 550 metrů a fungují za tím dva ze tří vleků. Za vlek lidé za hodinu zaplatí 200 korun, za čtyři hodiny kolem 300 korun, nebo si mohou koupit body na jednu jízdu, která vychází na 18 korun.

V první půli prosince se začalo lyžovat v Olešnici. O vánočních svátcích se chystají spustit vlek v Němčičkách. Otevřeno bude od 9:00 do 16:00. V místě je jeden vlek u sjezdovky dlouhé 350 metrů. Cena jízdy je od šesti do deseti korun podle počtu jízd. Ve Filipově údolí na Hodonínsku zatím nelyžují. „Teď mrzlo, ale budou teploty nad nulou. Zatím zasněžujeme, ale nevíme, kdy to spustíme,“ řekl za areál Lubomír Žák.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski areál Olešnice

Štítky Lyžování, Vleky, JMK, Rekreace, Jihomoravský kraj, Němčičky, Hodonín, okres Hodonín, Kunštát, Olešnice, okres Břeclav, okres Blansko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na jižní Moravě je v plném proudu lyžařská sezona. Vlek se rozjel i v Němčičkách  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.