Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Blansku vyroste zastřešené posezení pro stovku lidí

V blanenské místní části Klepačov vyroste v příštím roce nové zastřešené posezení, jež si získalo nejvíce hlasů mezi projekty participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Přístřešek až pro sto osob poslouží účastníkům sportovních i kulturních akcí.

Nový příštřešek, který bude dvacet metrů dlouhý a 5,5 metrů široký, najde své místo v nevyužívaném prostoru bývalého tenisového kurtu za hřištěm v Klepačově. Vítěze participativního rozpočtu podpořilo 422 lidí z celkových 1020 hlasujících. Projekt se v hlasování objevil již loni, kdy skončil na druhém místě.

„Trochu mě zamrzelo, že loňské hlasování nevyšlo, stálo nás to už tehdy hodně sil a organizování a přesto jsme neuspěli. Proto jsme se nyní získání podpory věnovali ještě víc. Mám radost, že se letos tohle úsilí vyplatilo a rád bych poděkoval všem zúčastněným, kteří nás v hlasování podpořili,“ řekl autor návrhu Pavel Tvarog.


Autor návrhu Pavel Tvarog s vítězným projektem.

Zastřešené posezení pro stovku osob poslouží jako zázemí pro ochranu před nepříznivými vlivy počasí při pořádání sportovních a společenských akcí na nedalekém oploceném hřišti s umělým povrchem i v jeho okolí. „Během roku organizujeme celou řadu akcí, turnaje v nohejbalu, tenisové turnaje, fotbálky, ale také akce pro širokou veřejnost, jako je kuličkiáda, pálení čarodějnic a podobně,“ vysvětlil svůj záměr Tvarog.

O vítězství letos v participativním rozpočtu bojovala šestice projektů. „Hlasovat bylo možné on-line pomocí Mobilního rozhlasu a také s využitím tištěných anketních lístků. Každý hlasující zletilý občan Blanska mohl svůj hlas dát jednomu až třem projektům,“ řekla mluvčí města Blanska Pavla Komárková. Až do finálního sečtení hlasů přitom nebylo jasné, který projekt tentokrát zvítězí.

Na druhém místě se ve třetím ročníku hlasování umístil Pumptrack Blansko, třetí příčku obsadila Úprava povrchu hřiště – Podlesí.                       

Ohodnoť článek

Foto Město Blansko

Štítky Blansko, participativní rozpočet, Společně PRO Blansko, posezení, projekt, rozpočet, Klepačov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku vyroste zastřešené posezení pro stovku lidí  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.