Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podvodnice tvrdila, že jde vrátit peníze za sociální dávky. Seniora okradla

Jihomoravští policisté řeší případ okradeného muže, kterého navštívila podvodnice předstírající, že je pracovnicí sociálních služeb. Namísto slíbeného vrácení peněz za sociální dávky ale seniora okradla.

Incident se odehrál v úterý 7. září v Ráječku na Blanensku. Když se muž rozhodl jít na poštu zaplatit poplatky, setkal se na dvoře svého rodinného domu s cizí ženou. Podvodnice si totiž sama odemkla vstupní branku vloženým klíčem a namířila si to přímo ke vchodovým dveřím. Seniorovi řekla, že mu jde vrátit peníze za sociální dávky.

„Senior nejdříve údajnou sociální pracovnici odmítl s tím, že je na odchodu. Žena se však odbýt nedala a požádala jej alespoň o telefonní kontakt, na který se mu ozvou později," popsala mluvčí jihomoravských policistů Lenka Koryťáková. Ve chvíli, kdy muž odložil svoji tašku u dveří, aby vešel do domu sehnat telefonní číslo, zmocnila se žena jeho věcí i s osmi tisíci korunami uloženými v obálce. 

„Když se muž vrátil, zjistil, že žena i s penězmi zmizela. Na ulici už jen zahlédnul, jak zlodějka nastupuje do automobilu černé barvy, typu SUV, nezjištěné tovární ani registrační značky a odjíždí pryč," řekla Koryťáková. Před podobnými případy policisté dlouhodobě varují a prosí zejména seniory, aby nevpouštěli do svých domovů neznámé osoby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto stevepb/Pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, byt, odcizení, podvod, peníze, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice tvrdila, že jde vrátit peníze za sociální dávky. Seniora okradla  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.