Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Křtinách se lidem otevřela nově zrekonstruovaná plovárna

Ve Křtinách na Blanensku mají staronovou návštěvnickou atrakci. Radnice dokončila po necelém roce náročnou a nákladnou rekonstrukci tamějšího koupaliště. Úprav doznal například bazén nebo sociální zázemí. Součástí prací bylo rovněž vybudování nových vodních atrakcí, jež ocení zejména nejmenší plavci.

Ve městysi, které je známé především jako poutní místo, má koupaliště dlouhou tradici. Vzniklo v sedmdesatých minulého století u tamějšího potoka. V posledních letech ale areál a vybavení dosluhovalo, a tak bylo nutné zahájit rozsáhlé opravy, které začaly loni na podzim.

Stáli jsme před rozhodnutím, zda koupaliště úplně zavřít, nebo ho zrekonstruujeme. Zvolili jsme druhou možnost. Po vypracování projektu jsme začali loni v říjnu s pracemi, které se podařilo v červenci dokončit,“ popsal Drbně starosta Křtin František Novotný (STAN).

Po stavebních úpravách, jež momentálně vychází na zhruba 34 milionů korun, vznikl nový bazén včetně technologií, což byla nejnákladnější část prací. Dělníci vybudovali pro plavce také nové zázemí, jako jsou šatny, občerstvení nebo toalety. K dispozici je rovněž brouzdaliště či parkovací plocha. Radnice ještě pracuje na úpravách přilehlého kempu. Na investici si vzali Křtinští úvěr, který pokryje více než polovinu nákladů. Zbytek financuje radnice z našetřených peněz.

AdChoices
ADVERTISING

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/ Jan Hubený

Štítky koupaliště, Rekreace, Rekonstrukce, Křtiny, okres Blansko, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Křtinách se lidem otevřela nově zrekonstruovaná plovárna  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.