Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muže na stavbě zavalily sutiny, je v kritickém stavu

Dnes odpoledne vyjížděli hasiči i záchranáři k případu muže zavaleného betonovou sutí. Záchranná akce na Blanensku si vyžádala také vrtulníky, těžce zraněný pacient leží v kritickém stavu v nemocnici.

Dnes po půl jedné odpoledne se v Milonicích na Blanensku spustila záchranná akce. O život šlo staršímu muži, pod kterým se na stavbě propadla podlaha. Po pádu ze sedmimetrové výšky zůstal ležet zasypaný pod betonovým překladem.

„Poblíž události přistál během několika minut vrtulník záchranné služby i policejní vrtulník a současně také dorazily první jednotky,“ uvedl mluvčí jihomoravských požárníků Jaroslav Mikoška. Těžce zraněného muže se pomocí hydraulického rozpínáku a válce podařilo vyprostit během sedmi minut. Zdravotníci jej poté začali resuscitovat a po deseti minutách se životní funkce zraněného podařilo částečně obnovit.

Hasiči nám pomohli s transportem do vrtulníku, během kterého bohužel došlo u muže k další zástavě a musel být znovu resuscitován,“ řekla k případu mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Muž leží v kritickém stavu ve Fakultní nemocnici v Bohunicích.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK, HZS JMK

Štítky stavba, nehoda, zavalení, kritický stav, okres Blansko, Jaroslav Mikoška, suť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže na stavbě zavalily sutiny, je v kritickém stavu  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.