Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Blansku bourají staré skleníky, aby vzniklo obchodní centrum

V blanenské ulici Poříčí se dělníci pustili do demolice skleníků a dalšího zázemí areálu bývalého zahradnictví, které se nachází na břehu Svitavy. Na místo chátrajících objektů vyroste obchodní centrum. S nákupními vozíky vyjedou lidé poprvé do nového obchoďáku za dva roky.

Stavební práce v prostranství u výjezdu z Blanska ve směru na Ráječko potrvají zhruba tři měsíce, poté bude mít firma M. S. Blanenská volný prostor k budování nákupního komplexu. Součástí stavby jsou také parkové úpravy v okolí nebo nový kruhový objezd.

Dělníci budou pracovat každý den od pondělí do soboty. V areálu už vypomáhá také bourací technika, vznikne rovněž drtička a třídírna materiálů. Aby se snížil provoz v okolí staveniště, uskuteční se svoz až po dokončení prací.

V mezičase čekáme na vyřízení žádosti o stavební povolení, která je podaná. Podané máme také další dvě žádosti na speciální povolení. Souběžně totiž běží silniční řízení, které bude řešit napojení a sjezdy ze stávající komunikace a kruhový objezd, a také vodoprávní řízení, v němž jsou zahrnuty vodovodní a kanalizační sítě a úpravy břehů,“ uvedl Bohumil Synek, technický ředitel M. S. Invest, která vlastní společnost M. S. Blanenská.

Nákupy v Blansku

Zbývající stavební povolení chce mít firma na stole do července. Poté začne budovat zónu plnou obchodů. Vyřešit chce ještě do léta napojení plynovodu, elektřiny a dalších sítí.

Samotný projekt obchodního centra zůstává stejný. Zájem prodejců o Blansko je velký, už nyní máme zamluveno zhruba 90 procent prodejních ploch, díky nimž by zákazníci z Blanska měli mít lepší možnost výběru zboží. Teď čekáme hlavně na to, co objevíme v průběhu bourání, zejména jaká bude ekologická zátěž území,“ popsal Vladimír Meister, spolumajitel firmy.

Dlouholetý projekt

Město s developerem podepsalo smlouvu v květnu 2015. V dokumentu společnost slíbila, že promění lokalitu v nové obchodní centrum, vyprojektuje lávku pro pěší vedoucí přes řeku Svitavu na Sportovní ostrov nebo vybuduje okružní křižovatky v ulici Poříčí. 

Věřím, že nové obchodní centrum zejména zlepší dostupnost služeb pro veřejnost. Oceňuji také to, že investor v průběhu demolice nezatíží provoz postupnou odvážkou a v době, kdy se budou budovat kruhové objezdy a stavět přemostění, nezatíží ještě více dopravu ve městě,“ sdělil starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blansko.cz/Michal Záboj

Štítky Blansko, obchodní centrum, Nakupování, kruhový objezd, Svitava, Ráječko, Jiří Crha, ODS, skleník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku bourají staré skleníky, aby vzniklo obchodní centrum  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.