Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Maxijedlík nezklamal, půlmetrovou pizzu zhltl za devět minut

Jedlík, který se nezalekne ani tisíců sušených červů a desítek tatranek, si v Boskovicích vyzkoušel novou výzvu. Jaroslavu Němcovi se podařilo pokořit další rekord, při němž spořádal více než půlmetrovou pizzu za devět minut.

Před výkonem je podle rodáka z Bystrého u Poličky důležitá řádná příprava. Ráno proto posnídal chleba s olomouckými syrečky a cibulí. „Člověk se musí po ránu pořádně najíst, aby ho nebolelo břicho,“ poznamenal zkušeně "Maxijedlík" a držitel několika rekordů Jaroslav Němec.

Po vydatné snídani se pak odebral do boskovické pizzerie, kde už na něj čekal majitel podniku i se sýrovou pizzu s feferonkami. Řádně ji společně přeměřili a mohlo se jít na věc.

Nadlidský výkon

K výkonu si jedlík nalil dva hrnky čisté vody na zapíjení a se spuštěním časomíry se do obří pizzy pustil. A to neobvyklým stylem. „Zvolil jsem zajímavou techniku, protože každý díl jsem si přehnul napůl a hltal jen měkkou část koláče pokrytého rozteklým sýrem a feferonkami. Tvrdší okraje jsem si nechával na finiš,“ popsal rekordman.

Sousto po soustu průběžně zapíjel vodou, až před ním zůstaly jen opečené okraje, s kterými to šlo trochu ztuha. Stopky se ale zastavily na úctyhodném čase devět minut a čtyři sekundy. „Tipoval jsem to do deseti minut, což se povedlo,“ zhodnotil rekord Němec.

Ani pizza velikosti XXL ale jeho hlad nezahnala, po cestě domů se zastavil v Kunštátu a na oběd si dal grilovanou makrelu.

Nejsmradlavější jídlo na světě

"Maxijedlík", který si rád dopřává pálivých pokrmů, se nezalekne ani nevoňavých výzev. Loni se stal světovým rekordmanem, když dokázal spořádat nejsmradlavější jídlo na světě - plechovku švédské rybí speciality surströmming. Pochutnal si ale i na nelibě vonícím ovoci durian nebo zkvašeném žraločím mase.

Ačkoli vedle těchto pochoutek nezní půlmetrová pizza jako extrémní výkon, za možnost vyzkoušet si zhltnout ji na čas je Němec vděčný. Na soutěže jedlíků se totiž kvůli pandemii koronaviru nepodíval už přes rok.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Jaroslava Němce

Štítky pizza, jedlík, maxijedlík, pojídání, rekord, jídlo, Jaroslav Němec, Boskovice, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maxijedlík nezklamal, půlmetrovou pizzu zhltl za devět minut  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.