Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jižní Moravě přibylo další velkokapacitní očkovací centrum

V blanenské sportovní hale v Údolní ulici začalo fungovat očkovací centrum. Dosud se proti covidu-19 očkovalo v tamní nemocnici. Kapacita centra je 600 až 800 očkovaných, v nemocnici byl takový počet týdenním maximem. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí blanenské radnice Pavla Komárková.

Chod očkovacího centra zajišťují pracovníci z blanenské nemocnice, příchozí budou očkovat mimo svátky od pondělí do pátku vždy od 7:30 do 15:30. Ředitelka nemocnice Vladimíra Danihelková uvedla, že pro očkování po Velikonocích získali vakcíny, s nimiž mohou v prvním dubnovém týdnu naočkovat zhruba 200 zájemců denně. "Věřím, že postupně se budou počty zvyšovat. Podle toho budeme nasazovat počet očkovacích týmů," dodala.

Prioritní skupiny, kterým nemocnice aktuálně může nabízet konkrétní termíny k rezervaci, jsou lidé starší osmdesáti let, sedmdesátníci, zdravotníci a učitelé. U sportovní haly jsou vyhrazena parkovací místa, zájemci mohou nechat svá vozidla také na provizorním parkovišti v areálu stadionu. 

Jak dlouho bude očkovací centrum v Údolní ulici fungovat, zatím není jasné. Momentálně se s provozem počítá minimálně do konce srpna.

Město původně kraji pro očkovací centrum nabídlo budovu soudu v Hybešově ulici, kvůli prostorovým a provozním omezením dal ale kraj přednost právě sportovní hale.

Ohodnoť článek

Foto Archiv FB Město Blansko

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Blansko, očkovací centrum, nemocnice, Jihomoravský kraj, sportovní hala, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě přibylo další velkokapacitní očkovací centrum  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.