Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na hlavě kapuci a v uších sluchátka. Muž obešel závory a vešel na přejezd, smetl ho vlak

Žhavým kandidátem na Darwinovu cenu se v pondělí v podvečerních hodinách stal pětatřicetiletý muž v Boskovicích. Se sluchátky v uších a kapucí na hlavě vstoupil na přejezd ve chvíli, kdy svítila signalizační zařízení a byly spuštěny závory. Muž neslyšel houkat přijíždějící vlak a ten ho smetl. Chodec jako zázrakem přežil, s těžkým zraněním skončil v brněnské nemocnici.

Muže srazil vlak v Boskovicích u restaurace Slávia. Chodec nerespektoval výstražné světelné znamení a sklopené závory a vstoupil do kolejí. 

V tu dobu vyjížděl z vlakového nádraží ve směru do Skalice nad Svitavou vlak. Strojvedoucí muže uviděl a i přesto, že na něj zahoukal, muž si v klidu vykračoval dál. Strojvedoucí tak zatáhl rychlobrzdu, střetu ale nezabránil. 

Vlak muže zachytil a vláčel ho několik metrů. „Chodec byl s těžkým zraněním transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice. Celým případem se policisté nadále zabývají," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Podle ní to nebyl první případ z tohoto konkrétního místa v Boskovicích. „Na výše uvedeném místě policisté řešili již několik přestupkových jednání, kdy chodci vstupují do kolejiště i přesto, že jsou spuštěny závory," dodala mluvčí.

„V souvislosti s tímto případem apelujeme na chodce, aby byli velmi obezřetní při používání sluchátek. Také znovu upozorňujeme na dodržování zákazu vstupu do kolejiště, jestliže je v činnosti výstražné světelné zařízení a spuštěné závory," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky blansko, vlak, muž, nehoda, sluchátka, kapuce, přejezd, Boskovice, Darwinova cena, Skalice nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavě kapuci a v uších sluchátka. Muž obešel závory a vešel na přejezd, smetl ho vlak  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.