Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvojice letovických policistů pomohla při záchraně života. Přispěli i dobrovolní hasiči

Náhlý zkrat, ztráta vědomí a zástava dechu. Manžel ženy z Vranové na Blanensku musel řešit dramatickou situaci, když jeho žena náhle ztratila vědomí i životní funkce. Naštěstí byli na místě brzy policisté z Letovic s automatizovaným elektronickým defibrilátorem. Ruku k dílu přidali i dobrovolní hasiči.

Na tísňovou linku 155 v pondělí nad ránem zavolal muž z Vranové, jeho manželka totiž náhle ztratila vědomí a přestala dýchat. Manžel poté začal podle instrukcí svoji ženu resuscitovat. Na místo už mířila i hlídka policie z Letovic.

K ženě policisté dorazili do pěti minut a ihned po příjezdu začali s resuscitaci za pomoci výbojů z automatizovaného externího defibrilátoru. Na místo přispěchali i místní dobrovolní hasiči a pomáhali při resuscitaci podáváním kyslíku až do příjezdu záchranáůy. Nakonec se všem zúčastněným naštěstí podařilo dostat ženu zpět k životu.

„Tento zásah opět potvrdil význam a funkčnost systému „First responder s AED“. Díky profesionální spolupráci složek integrovaného záchranného systému dostala zachráněná žena šanci na návrat zpět do běžného života," uzavřel mluvčí policistů David Chaloupka.

Štítky záchrana života, defibrilátor, policisté, blansko, dobrovolní hasiči, Letovice, Vranová, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice letovických policistů pomohla při záchraně života. Přispěli i dobrovolní hasiči  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.