Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihomoravští sociální demokraté prodávají majetek, aby měli na volby. Nabízí kulturáky

Bývalá vládní Sociální demokracie plánuje v Jihomoravském kraji prodat lidový dům ve Znojmě a kulturní dům v Břeclavi. Budovy nyní oceňují odborníci, následně je strana nabídne v aukci, řekl místopředseda SOCDEM Břetislav Štefan. Jejich cenu odhaduje na několik desítek milionů korun.

„Oba domy mají své přednosti. Budova ve Znojmě pochází ze začátku 20. století. Není ve špatném stavu a je v dobré lokalitě. Nemovitost nyní pronajímáme, v nádvoří je restaurace, v hlavní budově je posilovna a jsou tam také některé kancelářské prostory, které jsou nevyužité," řekl Štefan.

V Břeclavi se podle něj jedná o modernější dům, ze 70. let minulého století. „Je to kulturák, z našeho pohledu není podnikatelsky zajímavý," dodal. Břeclav má několik dalších kulturních domů, menší vlastní město, velký poblíž řeky soukromník.

Prodej nemovitostí je podle Štefana krizovým řešením, které ho osobně netěší. Sociální demokracie, donedávna ČSSD, chce tímto krokem z většiny financovat chystanou kampaň za více než 100 milionů korun. „Jsme ve velké krizi a potřebujeme peníze. Ukázalo se, že vlastnit nemovitosti není pro politickou práci nezbytné. Budovy nabídneme v aukci, která bude alespoň 60 dní inzerovaná, abychom dosáhli co nejlepší informovanosti. Minimální cena musí odpovídat odhadu nemovitosti. Předpokládám, že v horizontu půl roku bychom mohli mít prodáno," dodal.

Strana, která v posledních volbách vypadla ze Sněmovny, prodává nemovitosti také v Českých Budějovicích, Rychnově nad Kněžnou, Olomouci, Jihlavě, Karlových Varech či v Ústí nad Labem. Zbytek peněz na kampaň chce získat lepším hospodařením s výnosným majetkem. Doufá i ve sponzoring a zvýšila také členské příspěvky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook/Sociální demokracie Jihomoravský kraj

Štítky Socdem, Prodej, Majetek, Nemovitosti, Jihomoravský, Znojmo, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

LIDÉ POZOR! PŘED NAŠIMI ZRAKY BUDOU MIZET KULTURÁKY - NEJSOU TROCHU VYSCANÍ TIHLE MÍSTNÍ SOCANI?

Čtvrtek, 14. září 2023, 12:10Odpovědět

Jihomoravští sociální demokraté prodávají majetek, aby měli na volby. Nabízí kulturáky  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.