Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Hasiči dnes museli vyjíždět k 19 nehodám, rekordní číslo způsobilo počasí

Kvůli sněhu dnes museli po celém Jihomoravském kraji vyjíždět k nehodám hasiči a policisté. Už v šest ráno vyslalo operační středisko první jednotky k haváriiím na Brněnsku a Znojemsku. Do 14. hodin zasahovali hasiči u 19 dopravních nehod, při kterých se 10 lidí zranilo.

Krom běžných silnic se havárie nevyhnuly ani dálnici D1, silnici I/50 nebo hlavní tah z Brna na Znojmo I/53. Na D1 hasiči zasahovali u převráceného kamionu, který vyjel na 176. kilometru mimo dálnici ve směru na Brno, u Holubic se střetly dvě nákladní auta a jeden z nich zůstal po nárazu mimo vozovku. 

Nejčastěji zasahovaly jednotky u nehod na Brněnsku a Znojemsku. Nehody se nevyhnuly ani frekventovaným komunikacím jako je dálnice D1, silnice I/50 nebo hlavní tah z Brna na Znojmo I/53. Na silnici I/53 Musely hasičské jednotky zasahovat u nehody hned čtyř aut. Neštěstí se nevyhlo ani přímo městu Brnu, na Křenové tady do šaliny narazilo osobní auto. 

Na D1 jsme zasahovali u převráceného kamionu, který vyjel mimo dálnici na 176. kilometru ve směru na Brno. U Holubic na Vyškovsku se na silnici I/50 střetly dva nákladní vozy. Jeden po střetu zůstal mimo vozovku. Na silnici I/53 jsme zasahovali po 8. hodině na 5. kilometru u nehody čtyř vozidel." popsal náročný den mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na silnici 413 mezi Debelicemi a Hostěradicemi narazili hasiči na čerstvou havárii, když jeli zrovna zasahovat k jiné. Jednotka proto okamžitě přiběhla na pomoci a z jednoho z aut museli vyprostit zaklíněnou ženu, 

V počtu nehod je dnešní den rekordní, podle ststistik z roku 2019 hasiči průměrně zasahují u sedmi nabouraných aut, dnešní dopolední číslo 19 už je víc než jednou tak vysoké. 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hzs jmk

Štítky Nehody, sníh, hasiči, počasí, rekord, havárie, silnice, Brno, dálnice, okres Znojmo, Brněnsko, Jihomoravský kraj, Dálnice D1, Znojmo, Holubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči dnes museli vyjíždět k 19 nehodám, rekordní číslo způsobilo počasí  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.