Úterý, 11. června 2024, 16:00
Vědci z Mendelovy univerzity v Brně se zaměřili na využití hmyzího prášku v masných výrobcích. Malé larvy podle nich obsahují vysoké množství proteinů i zdravých tuků, v porovnání s ostatními hospodářskými zvířaty se zdá být chov hmyzu také...
Čtvrtek, 15. června 2023, 14:20
Brněnští vědci si v poslední době lámali hlavu nad bobry. Zvířata, která jsou chráněná, ale zároveň dělají v přírodě neplechu, odborníci ulovili a udělali výzkum. Na základě poznatků přišli se závěrem, že maso z hlodavce se skvěle hodí do klobás i...
Středa, 3. května 2023, 08:00
Zda uvařená jídla z restaurací distribuovaná zákazníkům roznáškovými službami obsahují nebezpečné bakterie, se rozhodli prozkoumat vědci z Mendelovy unvierzity v Brně ve spolupráci s kolegy z Veterinární univerzity Brno. Vhodné prostředí k množení...
Úterý, 19. července 2022, 14:30
Sedm jablek anebo šest rajčat z deseti se v Česku pěstuje v režimu takzvané integrované produkce. Je to jakýsi přechod mezi konvenčním a ekologickým zemědělstvím, přičemž dosud v tomto režimu neplatila jasná pravidla. Od příštího roku budou muset...
Středa, 11. května 2022, 12:40
Jedlý obal na potraviny pružný jako kuchyňská fólie, průhledný, tekutý nebo ve spreji. Brněnští odborníci se zaměřili na otázku redukce množství plastových obalů, které se rozkládají desítky let. Vyvíjí k přírodě šetrnou variantu balení na bázi...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.