Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve vesnici na Znojemsku budou volby v lednu. Na podzim nebylo koho volit

V Břežanech na Znojemsku by se měly komunální volby uskutečnit v sobotu 7. ledna 2023. V řádném zářijovém termínu se konat nemohly, protože se ve vesnici zaregistrovala jediná kandidátka obsazená jednou osobou. Nyní už by měl být počet kandidátů dostatečný.

Doba pro podání nových kandidátek uplynula ve středu. Břežany mají necelých osm set obyvatel a podle zákona je jejich zastupitelstvo devítičlenné. „Do uzávěrky jsme dostali tři kandidátky. Na jedné je devět kandidátů, na dalších dvou je jeden kandidát, což je dostatečný počet," řekl tajemník Hrušovan nad Jevišovkou Zdeněk Šalomon s tím, že úředníci ještě musí kandidátky zkontrolovat, zda obsahují veškeré náležitosti, aby bylo možné je zaregistrovat.

Před čtyřmi lety proti sobě v Břežanech stály dvě kandidátky. Vítězná s názvem Pro Břežany I. získala dvě třetiny hlasů a šest zastupitelů včetně starostky Jany Surovcové. Druhá kandidátka s názvem Perspektiva pro Břežany získala tehdy tři zastupitele.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, volby, obce, Břežany, okres Znojmo, Hrušovany nad Jevišovkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vesnici na Znojemsku budou volby v lednu. Na podzim nebylo koho volit  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.