Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nepochybovali jsme o tom, že táta vyhraje volby, říkají děti Petra Fialy

Obrovskou radost a také hrdost cítí děti Petra Fialy, jenž z pozice lídra dovedl koalici SPOLU k vítězství ve sněmovních volbách. Do brněnského štábu politické formace dorazili všichni tři potomci pravděpodobného premiéra České republiky – Martin, Klára, Jiří, aby krátce oslavili vítězství otce, s nímž po celou dobu intenzivně prožívali vyhrocenou kampaň.  

Sourozenci se posadili ke stolu, který se nacházel stranou od bujarého veselí. Společně si objednali dvanáctistupňové pivo, jímž si symbolicky připili na vítězství svého táty. Na všech bylo vidět, jak velkou radost z úspěchu mají. Já o tátovi nikdy nepochyboval, že dokáže vyhrát volby. Celou dobu jsem viděl, kolik do toho vkládali lidé nebo dobrovolníci úsilí, aby koalice uspěla. Jsem z toho nadšený,“ říká osmadvacetiletý Martin Fiala, který studuje na brněnské Masarykově univerzitě v doktorském programu historii. 

Podle sourozenců prožívala kampaň Fialy celá jeho rodina. Jakmile bylo zřejmé, že SPOLU míří za vítězstvím, otci hned po telefonu gratulovali. „Máme společnou rodinnou konverzaci. V podstatě si posíláme jen srdíčka. Samozřejmě v barvách koalice SPOLU,“ popisuje Martin, jenž je rád, že k volbám dorazila i početná skupina mladých voličů. 

I přes všudypřítomnou euforii, která vládla až do nočních hodin v brněnském štábu vítěze voleb, si Fialova rodina i trochu oddechla, že volební kampaň je u konce. Při ní totiž nebyla nouze o ostré osobní útoky na stranu jejich otce. Na druhou stranu ale tvrdí, že si už na podobné záležitosti zvykli. 

Na nás nynější kampaň nijak nedopadala i proto, že jsme už zvyklí. Obtížné to bylo například v roce 2014, kdy táta přebíral ODS. To byla reakce ze strany lidí daleko horší,“ myslí si hrdý syn, který doufá, že se jeho otec v nejbližších dnech stane v pořadí třináctým premiérem České republiky v její samostatné historii. 

Martin Fiala při rozhovoru s Drbnou

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky VOLBY 2021, Brno, Fiala, SPOLU, Děti, volby, Petr Fiala, koalice, Česko, Martin Fiala, Masarykova univerzita, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Švarc

Jistě si vsadili na výhru tatínka, když si tak byli jisti :D

Neděle, 10. října 2021, 19:35Odpovědět

Roman Švarc

Jistě si vsadili na výhru tatínka, když si tak byli jisti :D

Neděle, 10. října 2021, 19:35Odpovědět

Zuzana Zurková

chápu, jeto váš otec, ale nemastný, neslaný, bez přirozené autority. Potěš pámbu s námi.

Neděle, 10. října 2021, 18:02Odpovědět

Nepochybovali jsme o tom, že táta vyhraje volby, říkají děti Petra Fialy  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.