Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zhruba čtyři sta lidí v karanténě dnes na jižní Moravě volilo z auta. Druhý termín bude za týden

Zhruba čtyři stovky lidí, kteří mají nařízenou karanténu, dnes využily možnosti volit v krajských volbách na speciálních stanovištích ze svého auta. Volby se v této formě konaly vůbec poprvé. Lidé s karanténou budou moci volit z auta ještě 7. října, stanoviště jsou umístěna v Brně, Břeclavi, Znojmě a Hodoníně.

V Jihomoravském kraji využilo možnost volit z auta asi 400 lidí v karanténě. Přes polovinu jich hlas odevzdalo v Brně na výstavišti. Mezi prvními byl na výstavišti primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL), odvolil kolem 7:15. Ten měl sice test na koronavirus negativní, přesto má nařízenou karanténu.

Podlemluvčí kraje Moniky Brindzákové hygienici nařídili karanténu asi 800 lidem, další lidé jsou v karanténě po nařízení praktickým lékařem. Na parkovišti před hlavním vstupem na výstaviště byly tři stany. Zájemce o volby chráněný rouškou u nich stáhnul okénko, prokázal se občanským průkazem, dostal volební lístky, v autě je dal do obálky a okénkem hodil do urny. Možnost volit z auta dostali lidé, kteří jsou v karanténě kvůli covidu-19, buď jsou nemocní nebo se setkali s nakaženým. 

Krajské a senátní volby se konají 2. října od 14:00 do 22:00 a 3. října od 08:00 do 14:00. Případné druhé kolo senátních voleb bude 9. a 10. října. Termín pro hlasování z auta je dnes a 7. října od 7:00 do 15:00.

VOLBY 2020 Lidé nakažení koronavirem i občané v karanténě budou již zítra 30.9.2020 mezi 7. a 15. hodinou moci volit ve...

Zveřejnil(a) Jihomoravský kraj - oficiální stránka dne Pondělí 28. září 2020

V kraji bylo určeno sedm drive-in stanovišť, pro okresy Brno a Brno-venkov bylo před hlavním vstupem do areálu brněnského výstaviště, další byla například v okresech Hodonín, Břeclav nebo Znojmo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky krajské volby, karanténa, volby, auto, drive in, Jihomoravský kraj, Brno, Znojmo, Břeclav, COVID-19, kongresové centrum, Hodonín, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhruba čtyři sta lidí v karanténě dnes na jižní Moravě volilo z auta. Druhý termín bude za týden  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.