Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLEBNÍ PŘEHLED: Do brněnského zastupitelstva chce 22 stran, na kandidátkách je téměř tisíc lidí

O prvním říjnovém víkendu rozhodnou voliči o směřování Brna na další čtyři roky. Do městského zastupitelstva kandiduje celkem 991 lidí. Z nich se pak vzejde 55 zastupitelů. Celé kandidátní listiny už jsou zveřejněny, město zaplavily volební plakáty a sociální sítě zase předvolební videospoty. Pojďme se podívat na stručný přehled kandidujících stran a jejich lídrů do městského zastupitelstva. Strany jsou seřazeny podle vylosovaných kandidátních čísel.

1. S jedničkou jdo do voleb SPORTOVCI. Ti sestavili kandidátku o 32 členech a jejich lídrem je osmašedesátiletý podnikatel Jiří Pospíšil.

2. Jedinou kandidátkou a zároveň lídrem uskupení ZVÍŘATA JSOU MŮJ ŽIVOT je invalidní důchodkyně a ochránkyně zvířat Ivona Galová.

3. Pod trojkou najdete stranu Moravané, kterou vede devětatřicetiletá novinářka Šárka Konečná.

4. S plnou kandidátní listinou (55 lidí)  jde do voleb ČSSD. Volebním lídrem v Brně je osmačtyřicetiletý obchdoní manažer výzkumného centra Oliver Pospíšil.

5.Taktéž plnou kandidátku sestavila KSČM, kterou vede politický pracovník devětačtyřicetiletý Martin Říha.

6. Pod šestkou najdete stranu SLUŠNÍ LIDÉ A SOUKROMNÍCI. Hlavou plné kandidátky je dvaatřicetiletý profesionální sportovec Zdeněk Pernica.

7. Další jednočlennou kandidátkou je Romská demokratická strana, jejíž zástavu nese sám sedmačtyřicetiletý jednatel společnost Rastislav Lučanský. 

8. Obhájit vítězství v předchozích volbách se pokusí i ANO 2011. Do jejího čela se postavil současný brněnský primátor Petr Vokřál.

9. Nováčkem letošních voleb je uskupení SMART MORAVSKÁ METROPOLE, kterou vede náměstek brněnského primátora Jaroslav Kacer.

10. Plnou kandidátku sestavili také Zelení. O úspěch se pokusí pod vedením místostarostky brněnského středu Jasmy Flamikové.

11. Dalším nováčkem letošních voleb je politické uskupení Brno Plus, kterou vede právník Robert Kotzian.

12. Všech 55 kandidátních míst obsadila i ODS s podporou Svobodných. Do svého čela strana nominovala advokátku Markétu Vaňkovou.

13. Plnou kandidátku představila také strana Brněnští senioři. Do voleb ji povede policista v důchodu Štefan Kandalec.

14. O vítězství ve volbách se s plnou kandidátkou porve Česká pirátská strana. V čele s brněnským radním Tomášem Koláčným.

15. poprvé do zastupitelstva se bude snažit dostat hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD). To povede vysokoškolský pedagog Ivan Fencl.

16. Pod šestnáctkou kandidují Nezávislí kandidáti společně pro město BRNO, bezpečnost, dostupné bydlení a dopravu vyřešíme a víme jak na to, v jejichž čele je ekonomka v invalidním důchodu Andréa Komárková.

17. O volební úspěch v Brně bude usilovat i KDU-ČSL s volebním lídrem, projektovým manažerem a náměstkem primátora Petrem Hladíkem.

18. Originálním způsobem si říká o hlasy voličů strana s názvem MAFFIE.cz Hoď sem velké křížek pro betelné ŠTATL, zaslouží si to! Hlavou organizace je capo di tutti capi propagátor SMART CITY Lubor Pospíchal.

19. Třetí jednočlennou kandidátku sestavil podnikatel Vladimír Kellner pod názvem JAUNER Československo 2018.

20. Plnou kandidátku pod číslem dvacet najdete u strany TOP 09, v čele s poslancem a lékařem-radiologem Vlastimilem Válkem.

21. O zopakování loňského úspěchu se letos pokusí také uskupení Žít Brno. Do voleb ji vede překladatelka, učitelka a aktivistka Barbora Antonová.

22. A na závěr jdou do voleb s 22kou STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, s jedničkou na kandidátce v osobě místostarostky Černovic Petry Quittové.

Foto ilustrační foto, MMB

Štítky volby, zastupitelstvo, strany, hnutí, kandidáti, Brno, Jiří Pospíšil, ČSSD, Oliver Pospíšil, Martin Říha, KSČM, Tomio Okamura, Vlastimil Válek, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLEBNÍ PŘEHLED: Do brněnského zastupitelstva chce 22 stran, na kandidátkách je téměř tisíc lidí  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.