Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stíhačka Buldoků na vítězství ve finále poháru nestačila

Všichni florbaloví příznivci si včera večer museli přijít na své. Ve finále Poháru České pojišťovny 2013 svedly bitvu týmu TJ JM Pedro Perez Chodov a itelligence Bulldogs Brno. Utkání se hrálo na neutrální půdě v Českých Budějovicích, kde nakonec diváci viděli 11 branek.

Úvodní dvacetiminutovka byla jednoznačně v režii chodovských florbalistů. Ti na soupeře vlétli a v čase 7:57 svítil na ukazateli skóre stav 3:0. Brněnského brankáře Pavla Jurčíka nahradil Filip Kejík a už za pár chvil se Buldoci dočkali snížení.

Brněnská radost ale neměla dlouhého trvání. Chodov se v polovině úvodní části prosadil v rozmezí 55 sekund hned dvakrát a stanovil tak děsivé skóre 5:1.

Druhá třetina se nesla ve znamení zahazování šancí, a to v podání florbalistů Chodova. Martin Zozulák měl ve dvou případech velmi blízko k hattricku, skórovat však nedokázal. Po čtyřiceti minutách hry tak měli blíže ke sto tisícové prémii za vítězství ve finále hráči z Prahy. 

Ve 45. minutě zvýšil Chodov už na rozdíl pěti gólů a zdálo se být rozhodnuto. Buldoci ale nejprve snížili, aby pak dalšími dvěma trefami v rozmezí dvou minut utkání zdramatizovali. Za stavu 4:6 zbývaly do konce duelu ještě dvě minuty a Brňané se pokusili o hru bez brankáře.

Potřebný tlak si Jihomoravané vytvořili, nicméně poslední slovo měli Pražané. V závěrečných sekundách přidal Chodov do opuštěné branky sedmou trefu a radost z vítězství ve finále Poháru České pojišťovny 2013 mohla vypuknout naplno.

TJ JM Pedro Perez Chodov - itelligence Bulldogs Brno 7:4 (5:1 0:0 2:3)

Branky a nahrávky: 3. Zozulák (Mikeš), 7. Sýkora, 8. Jendrišák (Pražák), 11. Pražák (Klápa), 12. Zozulák (Mikeš), 45. Chmelíček (Christiansson), 60. Pražák (Wahlgren) - 10. Kadlec (Hauser), 53. Mendrek (Bauer), 56. Grich (Fuchs), 58. Coufal (Kočí).

itelligence Bulldogs Brno: Jurčík (8. Kejík) - Kostka, Hauser, Jeski, Kočí, Smíšek, Bauer - Coufal, Žižka, Kadlec - Grich, Fuchs, Mendrek - Hanák, Fabián, O. Veselý. Trenéři Jan Nízner, Rudolf Škubal a Roman Bytešník.

Štítky Florbal, finále, Pohár České pojišťovny 2013, TJ JM Pedro Perez Chodov, itelligence Bulldogs Brno, České Budějovice, Chodov, Bulldogs Brno, Generali Česká pojišťovna, Pedro Pérez, SK Dynamo České Budějovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stíhačka Buldoků na vítězství ve finále poháru nestačila  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.