Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soutěžící mají posledních 9 dní na přihlášení do závodu Vyškovská 50

Padesátikilometrová výzva stojí před účastníky 2. ročníku závodu Vyškovská 50. Na přihlašování mají už jenom necelé dva týdny, uzávěrka je 12. dubna. Na start se pak postaví v sobotu 2. května.

První ročník extrémního závodu dvojic, který připravuje skautské středisko Vyškov, byl mimořádně úspěšný. Na start se postavilo 44 týmů. „Očekáváme účast okolo 50 dvojic,“ uvedl hlavní organizátor Martin Vašíček. Závodníci mají stejně jako loni na výběr z třicetikilometrové a padesátikilometrové trasy.

Vyškovská 50 však není jen běžecký závod. Trasu zpestří řada stanovišť, které prověří schopnosti závodníků. Loni účastníci například poskytovali první pomoc a jezdili na kajacích. Letos je čekají obměněné úkoly a také nová trasa, která je zatím tajná.
Prezence účastníků začíná v den závodu už v pět hodin ráno, proto přespolní využijí možnost bezplatného přespání. „Nově využijeme prostory vyškovského gymnázia. Pro závodníky to bude komfortnější, protože budou mít k dispozici i sprchy,“ sdělil Vašíček. Novinkou je i možnost objednat si trička s logem závodu.

Přihlásit se můžou závodníci od 13 let, musí však mít svolení rodičů. Startovné je 50 korun. Nejrychlejší tým loni zdolal padesátikilometrovou trasu za 7 a půl hodiny.

Tisková zpráva

Štítky Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěžící mají posledních 9 dní na přihlášení do závodu Vyškovská 50  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.