Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Naši jezdci v Moto3 nezářili, ale body mají

Po nepříliš vydařené kvalifikaci jihomoravští piloti neházeli flintu do žita a byli odhodláni bojovat o co nejlepší umístění. Start z třinácté Kornfeilovy, respektive sedmnácté Hanikovy příčky však znamenal boj v houfu pilotů od začátku až do konce. Konečná čtrnáctá a patnáctá pozice pro české barvy není tím, v co domácí fanoušci doufali.

Po prvním kole se pořadí našich jezdců lehce zamíchalo, kdy ze sedmnáctého místa startující Hanika figurovat už na dvanáctém, Kornfeil pak na šestnáctém místě. Neustále byli oba součástí čelní, asi sedmnáctičlenné skupiny, které nepřetržitě sváděla souboje o nejlepší umístění. 

V desátém kole se podařilo Kornfeilovy zajíždět dobré časy a protáhnul se na chvíli až na osmou příčku, Hanika uzavíral čelní skupinu na čtrnáctém místě. Hodonínský Jakub Kornfeil se nedokázal udržet v první desítce a postupně klesnul až k Hanikovi. Fotografie výše je z doby asi pět kol před cílem, kdy naši jezdci sváděli přímý souboj o nejlepšího českého pilota závodu. Jakub Kornfeil měl většinou navrch a závod dokončil na předposledním bodovaném místě, Hanika uzavřel patnáctku bodujících.

Znalý fanoušek už si stačil zvyknout, že česká Grand Prix obvykle nepřináší ta nejlepší umístění našich závodníků a letošní závod to opět potvrdil. Budeme věřit, že se alespoň Karlu Abrahamovi podaří vybojovat lepší než standardní výsledek.

Štítky motogp, závod, Grand Prix, brno, česká republika, hanika, kornfeil, Jakub Kornfeil, Karel Abraham

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naši jezdci v Moto3 nezářili, ale body mají  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.