Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na Vinohradech se chystají na dojezd cyklistického závodu

Brněnské sídliště Vinohrady se připravuje na odpolední příjezd pelotonu závodu Frýdek-Místek - Brno. Dnešní závod se koná jako součást seriálu Visegrad 4 Bicycle Race. Až sto padesát závodníků by mělo dorazit do areálu základní školy Mutěnická ve čtvrtek 15. května kolem půl páté odpoledne.

Závod se koná jako součást čtyřdílného seriálu Visegrad 4 Bicycle Race. Ten spoluorganizují cyklistické federace zemí Visegradské čtyřky, tedy České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska.

Závod podporují přímo vlády jednotlivých zemí a vyhlášení v areálu vinohradské základní školy se zúčastní i jejich zástupci. "Hosty naší školy budou 4 ministři zahraničních věcí České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. Za město Brno přivítáme primátora měta Brna a zástupce zastupitelských úřadů, které sídlí v Brně," uvedla za základní školu Mutěnická Paedr. Ilona Sokolová.

Slavnostní start je ve Frýdku-Místku na Zámeckém náměstí v 11:30, ostrý start poté na stanici Bruzovská. Poté se jezdci vydají směr Palkovice, dále budou projíždět Životice u Nového Jičína, Valašským Meziříčím, Bystřičkou, Ratiboří, Bystřicí pod Hostýnem, Hlinskem pod Hostýnem, Jankovicemi, Dobroticemi, Holešovem, Hulínem, Chropyní, Kojetínem, Křenovicemi, Stříbrnicí, Dlouhou Vsí, Vrchoslavicemi, Mořicí, Nezamyslicemi, Ivanovicemi na Hané, Vyškovem, Tučapy, Komořany, Rousínovem, Kovalovicemi a cíl je plánován mezi 16:05 - 16:25 v Brně u Základní školy v Mutěnické ulici.

Již včera cyklisté absolvovali 160kilometrový závod Polkowice – Wroclaw, v pátek je čeká úsek Skalica – Bratislava (150 km) a nakonec 17. května stoosmdesátikilometrový maďarský Győr – Visegrád.

Štítky cyklistika, závod, visegrad, Brno, ZŠ Mutěnická, dojezd, Vinohrady, ministři, Brno-Vinohrady, základní škola, Frýdek-Místek, Polsko, Česko, Maďarsko, Slovensko, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vinohradech se chystají na dojezd cyklistického závodu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.