Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kornfeil obsadil v kvalifikaci 12. místo, Pešek porazil Abrahama

Jakub Kornfeil odstartuje do Grand Prix České republiky, závodu mistrovství světa silničních motocyklů, ze čtvrté řady. V dnešní kvalifikaci kategorie Moto3 obsadil v Brně dvanácté místo a zopakoval tak výsledky z pátečních tréninků. Nejrychlejší čas na Masarykově okruhu zajel Španěl Alex Rins, za nímž Kornfeil zaostal o 1,512 sekundy.

Z českého souboje v královské třídě MotoGP vyšel podruhé v sezoně vítězně Lukáš Pešek, který si v kvalifikaci dokázal vylepšit své dosavadní maximum na Masarykově okruhu a obsadil dvacáté místo. Karel Abraham, jehož výkony limituje poraněné rameno, skončil třiadvacátý, což je jeho nejhorší letošní výsledek. Kvalifikaci MotoGP nečekaně ovládl Brit Cal Crutchlow, druhý byl Španěl Álvaro Bautista a až třetí lídr MS Marc Márquez.    

Peška výhra nad Abrahamem překvapila, byl ale rád, že se dokázal dostat pod čas 2:01, dokonce se těsně přiblížil hranici dvou minut. "Bylo to celkem dobré, ale to platí pro tři kola. Že jsem porazil Karla, jsem zjistil až v depu a divil jsem se. Myslel jsem, že pojede rychleji," řekl Pešek. 

Věří, že se pod dvě minuty v závodě dostane. "Není to nereálně. Bohužel jsme ale dnes ztratili ranní trénink kvůli nastavení elektroniky a vše jsme doháněli až v kvalifikaci," uvedl Pešek.  

Kornfeil si před kvalifikací stanovil za cíl zlepšit svůj páteční čas a umístit se do devátého místa. První se mu podařilo, zajel čas 2:09,134, ale výsledkovou listinou výše se neposunul. Zrychlili totiž i jeho soupeři. Od třetí startovní řady dělily jezdce týmu Redox RW Racing necelé dvě desetiny sekundy.

"Čekal jsem, že to do desítky klapne, ale i tak jsem spokojený. V posledním kole jsme se zlepšili, i když jsem musel předjíždět tři jezdce. I tak to byl nejrychlejší čas, takže je to super," řekl Kornfeil po kvalifikaci novinářům.

Optimismus před závodem mu dodal i fakt, že když sečetl své dílčí nejrychlejší časy z částí tratě, měl by být schopen zajet kolo za 2:08,6. "A to je bomba. S tím bych byl devátý," uvedl Kornfeil, jenž dnes zrychlil i díky novému motoru a nové zadní kyvné vidlici. "A vše fungovalo," pochvaloval si Kornfeil.

Zdroj ČTK

Štítky MotoGP, Karel Abraham, Brno, Pešek, Jakub Kornfeil, kvalifikace, Lukáš Pešek, Masarykův okruh, Grand Prix, Álex Rins Navarro, Česko, Cal Crutchlow

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kornfeil obsadil v kvalifikaci 12. místo, Pešek porazil Abrahama  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.