Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kornfeil, Hanika a Abrahám zajeli povedenou kvalifikaci

Již šestým podnikem pokračuje tento víkend mistrovství světa motocyklů. Velká cena Itálie se tradičně jede na trati v Mugellu nedaleko Florencie. V sobotní kvalifikaci se velmi dobrými výsledky blýskla trojice jihomoravských pilotů. Po patnáctém místě Abrahama a Hanikově sedmém parádní startovní pozici získal i Jakub Kornfeil, který startuje dokonce z třetího místa!

V nejslabší kategorii Moto3 startují hned dva čeští jezdci. Brněnský Karel Hanika ve své první sezoně hlavně poznává tovární stroj KTM a trati, na kterých většinou ještě nestartoval. Právě proto je jeho dnešní sedmé místo velkým úspěchem. Jedná se o jeho letošní nejlepší kvalifikační výsledek a dobrou výchozí pozici pro zítřejší start.

Jakub Kornfeil z Rohatce u Hodonína je daleko zkušenějším závodníkem a letošní sezona je v motocyklovém šampionátu již jeho čtvrtou. Jeho třetí místo podobně jako u Haniky znamená nejlepší letošní kvalifikační výsledek. Letošní bodové maximum pro něj znamenal hned druhý závod ve Spojených státech, kdy dokázal dojet na pátém místě. Další dvě šestá místa dokazují, že Kornfeil patří do světové špičky, ale potvrzením jeho schopností by jistě bylo podiové umístění. To od něj fanoušci před sezonou nepochybně očekávali a přes solidní výsledky a prozatimní sedmé místo v šampionátu není toto očekávání o nic slabší.

V královské kategorii MotoGP už jsme si zvykli na přítomnost brněnského pilota Karla Abrahama. Ten sedlá stroj kategorie open, což je jakási B-třída světového šampionátu. Jeho motocykl se od továrních strojů liší v některých detailech, jako je elektronika, penumatiky nebo množství paliva, které může pro závod užít. Abája, jak jej fanoušci s oblibou označují, těsně před závěrem kvalifikace držel parádní patnácté místo, nakonec se však po povedeném posledním kole Michele Pirra postaví na šestnáctou pozici na startovním roštu nedělního závodu.

Časový harmonogram na neděli 31. 5. 2014

Závod - Moto3  - 11:00 FANDA/Nova Sport
Závod - Moto2 - 12:20 FANDA/ Nova Sport (živě)
Závod - MotoGP - 14:00 FANDA/ Nova Sport (živě)

Štítky motogp, motorky, motocykly, brno, jižní morava, hanika, kornfeil, abraham, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, Karel Abraham, kvalifikace, motocykl, Grand Prix Itálie, Florencie, Mugello, Nova Sport, KTM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kornfeil, Hanika a Abrahám zajeli povedenou kvalifikaci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.