Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karel Abraham zajel nejlepší výsledek sezony, byl nejlepší z Open jezdců

Parádní výsledek veze brněnský jezdec kategorie MotoGP ze San Marina. V tradičním závodě v Misanu skončil na jedenáctém místě a byl tak nejlepším závodníkem třídy Open.

„Kvůli těmto momentům stojí za to závodit. Sešlo se snad všechno, co dělá dobrý závod – užil jsem si boj s Aoyamou, dojel jsem na nejlepším umístění za sezonu a k tomu vítězství mezi OPEN motorkami, potom zastavení v parc fermé...,“ neskrýval Abraham po závodě nadšení.

Kategorie OPEN, která je vyhlášena jako samostatná podkategorie MotoGP se vyznačuje několika technickými odlišnostmi oproti továrním motocyklům. Vítěz této kategorie je honorován společně s nejlepší trojící závodu a dodnes si toto privilegium nejčastěji užíval Španěl Aleix Espargaro, který šampionátu OPEN vévodí. Ten však v Misanu v posledním kole spadnul a dalším nejlepším jezdcem byl náš Karel Abraham. Ten svedl v průběhu závodu velký souboj s Hiroši Aoyamou sedlajícím stejný motocykl. 

Stupně vítězů tentokrát obsadili dva jezdci Yamahy a jeden zástupce Hondy. Nejrychlejším pilotem se stal legendární Valentino Rossi následovaný Španělem Jorge Lorenzem, nejlepší trojici uzavřel Dani Pedrosa. Pokud čekáte na jméno Marca Marquéze, který kromě Brna letos vyhrál vše co se dalo, tak toho najdeme ve výsledcích až na patnáctém místě. Jediný mistrovský bod mu byl přisouzen pádem v devátém kole. Loňský mistr světa najel na kluzké barevné obrubníky a poroučel se k zemi. Než znovu nastartoval, předjelo ho téměř celé startovní pole a on se tak probíjel až z dvacáté pozice.

Karel Abraham se díky skvělému výsledku dostal před Američana Haydena s Ducati a je v celkovém hodnocení šampionátu šestnáctý. Výsledek je pro Abrahama důležitý i z hlediska zbytku sezony: „Je to pro nás skvělý výsledek a obrovská motivace jít dál. Navíc pořád vím, že se dá zlepšovat. Určitě můžeme líp zvládat starty. Zkusili jsme teď novou techniku startu, abychom zrychlili, nicméně dneska se mi to úplně nepovedlo a kvůli tomu mi na startu ujel Aoyama, kterého jsem pak musel složitě dojíždět. V jednu chvíli na mě najel víc jak čtyři vteřiny. Předjet ho nebylo vůbec jednoduché, máme v podstatě stejné motorky a podařilo se mi to snad až napočtvrté. Naštěstí pak už se mi podařilo od něho odpoutat,“ pochvaloval si Brňan. 

Šampionát pokračuje za 14 dní závodem ve španělském Aragónu.

Štítky abraham, karel, motogp, misano, výsledek, open, motocykl, Karel Abraham, San Marino, Aleix Espargaró, Honda, Brno, Yamaha, Ducati, Valentino Rossi, Dani Pedrosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Abraham zajel nejlepší výsledek sezony, byl nejlepší z Open jezdců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.