Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Karel Abrahám po pádu zvažuje nenastoupit do závodu

Brněnský jezdec MotoGP Karel Abrahám si v prvním tréninku při velké ceně USA poranil rameno. Po tvrdém pádu má pohmožděné rameno a chodidlo a i když nastoupil i v dalším tréninku a dnešní kvalifikaci, není jisté, že se zúčastní i nedělního závodu. Jezdec se dnes kvalifikoval až jako třiadvacátý za Lukášem Peškem.

„Dneska to bylo horší než včera, takže ten páteční optimismus fakt nebyl na místě. Je to všechno otázka bolesti, která mě limituje v podstatě úplně při všem. Hodně špatně se brzdí, chybí mi síla do zatáček a nejtěžší je překlápět motorku z jedné strany na druhou. Dnes večer jdu ještě k fyzioterapeutovi, který mi zkusí rameno rozmasírovat, a prostě musím doufat, že se to do zítřka trochu uklidní," uvedl Karel Abrahám po kvalifikaci. S pády měli problémy i další jezdci jako Ben Spies, Stefan Bradl nebo Aleix Espargaro.

Abája se nyní bude s týmem muset rozhodnout, jestli nastoupí do zítřejšího závodu nebo dá přednost odpočinku a hojení před nejdůležitějším závodem sezony, tedy Grand Prix České republiky v Brně. Vzhledem k bolestem, které jej nyní trápí se ani nedá v USA očekávat příliš dobrý výsledek.

ČTĚTE VÍCE Abrahám příští rok změní značku motocyklu

Štítky Karel Abraham, MotoGP, zranění, Indianapolis, USA, Mistrovství světa silničních motocyklů, Lukáš Pešek, Ben Spies, Stefan Bradl, Aleix Espargaró, Grand Prix, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Abrahám po pádu zvažuje nenastoupit do závodu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.