Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

IMOS v lize těsně podlehl suverénnímu USK

Podruhé během týdne změřily své síly dva aktuálně nejlepší týmy Ženské basketbalové ligy. Brněnský IMOS přivítal na své palubovce pražský USK a stejně jako v neděli 23. února ve finále poháru, tak i v rámci nadstavby ligy odcházel poražený, tentokrát 83:90. Oba duely však měly podobně vyrovnaný průběh a nevýrazný rozdíl na konci utkání.

„Diváci dnes viděli útočně naladěný basketbal, naopak za své vzala trochu obrana na úkor střelby. Z naší strany jsme, myslím, měli více najíždět na koš než střílet z dálky, holky bránila vždy vyšší hráčka. Rozhodovaly by pak fauly a mohlo to být ještě vyrovnanější. Ukázalo se ale, že kádr USK je širší, to je na výsledku znát,“ hodnotil utkání trenér IMOSu Jan Bobrovský.

„Vyhráli jsme, takže musíme být spokojení. I když samozřejmě najdu chyby, hlavně v obraně. Ale zase jsme hráli kvalitně v útoku. Zápas tak musel být pro diváky velmi atraktivní, byla to dobrá reklama na basketbal, protože divák doma nesleduje, jak družstva brání, ale jak dávají koše. A těch bylo dnes opravdu dost,“ řekla trenérka USK Nátála Hejková.

Na straně domácích se nejvíce střelecky prosazovalo duo Pecková – Hanušová, zatímco USK dotáhla k vítěznému konci zejména pivotka Vaughn. V dresu Pražanek se předvedla ale i trojkařka Elhotová nebo nová americká posila Robinson.

„USK měl dnes lepší hráčky pod košem, bránit Kiu Vaughn není určitě lehké. Výsledek je ale opět vyrovnaný, takže můžeme být s výsledkem spokojeni,“ řekla autorka 17 bodů Alena Hanušová.

BK IMOS Brno - ZVVZ USK Praha 83:90 (22:26, 21:23, 15:24, 25:17)

IMOS: Pecková 24, Hanušová 17, Jurčenková 12, Vlková a Jalčová 9, Kašpárková 8 USK: Vaughn 23, Elhotová 16, Dubljević 13, Robinson 10, Vítečková 9, Stejskalová 8, Palau 6

IMOS zůstává i tak na druhém místě nadstavbové skupiny A1 a vzhlíží k dalším zápasům, především těch v play-off. „O postupu do finále, který je naším cílem, se bude rozhodovat v zápasech s jinými týmy než USK,“ upozornil už dříve asistent trenéra Milan Veverka.

Do konce nadstavbové části ŽBL zbývají ještě čtyři zápasy, ten příští odehraje IMOS opět doma. Ve středu 5. března hostí od 18 hodin VŠ Praha.

Zdroj ČTK

Štítky EXCELSIOR Ženská basketbalová liga, Alena Hanušová, Jan Bobrovský, ZVVZ USK Praha, BK IMOS Brno, VŠ Praha, Palau

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IMOS v lize těsně podlehl suverénnímu USK  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.