Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

IMOS odstartoval Euroligu prohrou v Šoproni

Prohrou 67:73 vstoupily hráčky BK IMOS Brno do letošního ročníku Evropské ligy basketbalistek. Tým trenérské dvojice Jana Bobrovského tak neprolomil své dvacetizápasové čekání na venkovní výhru v prestižní mezinárodní soutěži.

Do utkání vstoupily dvěma rychlými trefami domácí hráčky, poté ale začaly úřadovat střelkyně IMOSu Alena Hanušová a Tereza Pecková, které měly největší podíl na třináctibodovém vedení po první čtvrtině. Ve druhé desetiminutovce se přitvrdila hra na obou stranách, IMOS si po vystřídání základní pětky, připsal několik ztracených míčů v řadě. Přesto po druhé periodě svítilo na ukazatelích 26:40.

Obávaný vstup do druhé půlky zápasu, ve které se letos Brňankám nedaří udržovat nastolené tempo hry, se projevil i v Šoproni. Její tým skóroval z rychlých protiútoků, na straně Brňanek se místo bodů kupily fauly. Náskok brněnského týmu se ztenčil na pět bodů. Podobně se zápas odvíjel i v poslední, rozhodující části. V její třetí probíhající minutě už vyrovnávala na 56:56 Stankovic. Přelévající se skóre z jedné na druhou stranu nakonec rozetla Zsofia Fegyverneky svou jedenáctibodovou šňůrou.

„Je to nešťastný vstup do soutěže, protože dnes jsme opravdu měli na vítězství. Soupeřky si po většinu utkání nevěděly rady s naší obranou. Na konci jsme ale udělali množství zbytečných chyb a neubránili jedinou hráčku,“ uvedl po zápase trenér IMOSu Jan Bobrovský.

„Bylo to náročné utkání, od druhé půlky zagresivnili obranu a bylo pro nás těžké udržet v úzké sestavě tempo zápasu,“ dodala kapitánka Anna Jurčenková.

„V poslední čtvrtině ta únava určitě byla znát, ale i soupeřky hrály v malé rotaci. Před utkáním jsme si řekly, že Šoproň je na domácí palubovce silná, ale že na ně musíme hrát stejně tvrdě jako ony. S přibývajícím časem a jejich tvrdostí jsme se s tím ale nedokázaly vyrovnat. Je velká škoda, že jsme nenastartovaly euroligovou sezónu vítězstvím,“ řekla nejlepší střelkyně Brňanek Alena Hanušová.

 

Uniqa Euroleasing Šoproň - BK IMOS Brno – 73:67 (14:27, 14:13, 21:16, 24:11)

 

Nejvíce bodů:

Šoproň: Fegyverneky 25, Faris 14, Hawkins 12, Krnjic 8 

IMOS: Hanušová 27, Pecková 13, Jalčová 9, Key 7

Štítky imos brno, basketbal, brno, Sopron, euroliga, BK IMOS Brno, Jan Bobrovský, Alena Hanušová, Tereza Krakovičová, Šoproň Basket, Zsófia Fegyverneky, Anna Jurčenková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IMOS odstartoval Euroligu prohrou v Šoproni  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.