Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hanika si dojel pro desáté místo, Kornfeila sestřelil Antonelli

Až osmnáctičlenná skupina jezdců dnes bojovala o vítězství v nejslabší kategorii Moto3 na okruhu v Mugellu. Od startu v ní nechyběl ani rohatecký Jakub Kornfeil, který vyrazil ze třetího místa a neustále se pohyboval v první desítce.

Dramatický průběh závodu obsahoval vše, co od něj fanoušek motocyklového sportu očekává. Bohužel po chvíli soubojů dostatečně nedobrzdil italský závodník Antonelli do jedné ze zatáček a zaklínil svůj motocykl do KTM jihomoravského pilota. Ten několik metrů Italovu opuštěnou motorku táhnul a ztratil zhruba dvacet pozic. 

Karel Hanika po startu ze sedmého místa hned v prvním kole ztratil mnoho pozic a pohyboval se kolem patnáctého místa. Pomalým postupem se dostal až do vedoucí, nyní již třináctičlenné skupiny. Karel bojoval s Guevarou a Binderem o jedenácté místo a tato malá skupinka se postupně oddělila od vedoucího hloučku nejrychlejších.

Poslední kolo přineslo velké drama, kdy trojice jezdců včetně týmového partnera našeho Haniky Jacka Millera spadla a pomohla tak našemu nováčkovi v šampionátu k desátému místu.

Cílová rovinka se stala dějištěm dalšího souboje kolo na kolo, kdy trojice Viňales, Fenati a Rins svedla finální bitvu. Vítězem závodu se stal s náskokem pouhých centimetrů Romano Fenati, který startuje v týmu legendárního Valentina Rossiho. Jakub Kornfeil přes setrvání v závodu nedokázal do dalšího vývoje výrazně zasáhnout a na konci odstoupil. 

1   FENATI R.   SKY Racing Team VR46Lap 20
2   VIÑALES I.   Calvo Team+0.010
3   RINS A.   Estrella Galicia 0,0+0.011
4   OLIVEIRA M.   Mahindra Racing+0.121
5   AJO N.   Avant Tecno Husqvarna Ajo+0.260
6   MASBOU A.   Ongetta-Rivacold+0.359
7   TONUCCI A.   CIP+0.597
8   GUEVARA J.   Mapfre Aspar Team Moto3+5.230
9   BINDER B.   Ambrogio Racing+5.353
10 HANIKA K.   Red Bull KTM Ajo+5.395

Karel Hanika je se ziskem 14 bodů po šesti závodech v šampionátu na čtrnáctém místě, Kornfeil klesnul o jedno místo na osmou pozici, když jeho bodové konto zůstalo na 37 bodech. 

Štítky motogp, motorky, motocykly, brno, jižní morava, hanika, kornfeil, abraham, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, Mugello, Romano Fenati, KTM, Valentino Rossi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hanika si dojel pro desáté místo, Kornfeila sestřelil Antonelli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.