Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Centrum města zaplní běžci Brněnského půlmaratonu

V sobotu 18. dubna bude patřit centrum Brna běžcům všech věkových i výkonnostních kategorií. V 11 hodin odstartuje na náměstí Svobody Brněnský půlmaraton a Brněnská desítka. Na třetí ročník závodu je přihlášeno téměř 2400 účastníků, přitom registrovat se bude možné ještě i na místě.

Těší nás, že počet startujících rok od roku stoupá. Díky tomu jsme největším běžeckým podnikem na jižní Moravě,“ hodnotil zájem o klasický silniční závod širším centrem města jeho ředitel Aleš Čtvrtníček.

Okruh vedoucí z náměstí Svobody přes Nové sady, Poříčí, části brněnského Výstaviště včetně Velodromu, ulicí Hlinky a Křížkovského zpět do centra měří 10,5 km a půlmaratonští závodníci jej absolvují dvakrát. „Skupina čtyřiceti zájemců si vyzkoušela trasu týden před startem ještě za plného provozu. V den závodu však budou nutná dopravní omezení,“ upozorňuje Čtvrtníček. Řidiči i cestující MHD musí počítat s uzavřením náměstí Svobody, křižovatek na Nových sadech s Husovou i Hybešovou a Poříčí s Křížovou i Křížkovského. Omezený provoz bude i na celé ulici Nádražní a Poříčí. 

Aktualizované informace budou na www.dpmb.cz i na www.pulmaratonbrno.cz. „Jednáme s úřady už více než půl roku. Za tu dobu jsme získali přes třicet razítek. K zajištění akce je každým rokem potřeba více administrativy i financí pro soukromé, ale i městské firmy,“ hodnotil náročnost realizace sportovní akce ve městě organizátor.

Nejen závodníkům, ale i stovkám diváků včetně dětí naopak zpříjemní sobotní den doprovodný program zahrnující hudební produkce na trase závodu i v prostoru startu a cíle. Na náměstí Svobody budou kromě občerstvení a prezentačních stánků partnerů závodu připraveny i atrakce pro děti. Ty se mohou od 9:30 také zúčastnit Běhu centrem Brna na tratích minipůlmaraton a minidesítka.

Letos se běží v Brně velký závod již potřetí, v roce 2013 jej absolvovalo 993 běžců, loni už počet stoupl na 2124 závodníků, kteří mají kromě půlmaratonské trati možnost zvolit i poloviční distanci a absolvovat závod Brněnská desítka. Ten loni ovládl časem 37:08 Ondřej Pajer, vítězem Brněnského půlmaratonu se stal časem 1:09:31 Elisha Kiprotich Sawe. „Očekáváme, že se Keňští běžci objeví na startu i letos, naopak z  domácích závodníků máme již potvrzenou účast ultramaratonce Daniela Orálka nebo nejlepšího Čecha na ironmanských tratích Petra Vabrouška,“ uvedl Čtvrtníček.

Závod pořádá již třetím rokem spolek Maraton Brno, který na podzim plánuje i druhý ročník nočního běhu 5/10 mil Brnem a od začátku se netají ambicemi nabídnout v Brně i maratonskou distanci.  Kromě zkušeností z pořádání sportovních akcí v centru města nabízí organizátoři i kolektivní tréninky s přípravou na závody či běžecká soustředění. Více informací naleznete na www.BehejBrno.com.

Tisková zpráva

Štítky centrum města, Brno, Brněnský půlmaraton, Jihomoravský kraj, Petr Vabroušek, Daniel Orálek, Brněnské výstaviště, Hlinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum města zaplní běžci Brněnského půlmaratonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.