Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Buldoci ve čtvrtfinále play off vezou z Ostravy stav série 1:1

Jedno důležité vítězství vybojovali florbalisté Bulldogs Brno v úvodních dvou zápasech čtvrtfinále play off AutoCont extraligy v Ostravě. Domácí Vítkovice zaskočili Buldoci hned v sobotu a zvítězili 5:4. V neděli už Vítkovice potvrdili roli mírného favorita, zápas vyhráli 4:0 a série se tak přesouvá do Brna za stavu 1:1.

Úvodní zápas čtvrtfinále byl dle slov trenéra Bulldogs Rudolfa Škubala "nervózní a velmi vyrovnaný, ostatně jako každý zahajovací zápas play off." Jako první udeřila nejnebezpečnější lajna Buldoků Kadlec - Coufal - Jakůbek, která zajistila vedení 2:0. Vítkovice si ale svého soupeře nechtěly nechat odskočit a záhy snížily. Vedení ale ještě do první přestávky vrátil Brnu Ondráček.

I do druhé části vstoupili lépe Bulldogs a Pexa opět zvýšil na rozdíl dvou branek. Když pak Vítkovický Žák snížil, Brněnští šli do třetí třetiny s jednogólovým náskokem. O ten přišli hned ve 42. minutě, kdy se trefil Šebesta. Utkání rozhodl nádherný moment 4 minuty před koncem. Hosté rychle přešli do útoku a krásný křižný pas Komendy zakončil neomylně Koutný. Na vyrovnání už Vítkovicím síly nestačily.

1. zápas čtvrtfinále play off: 1. SC WOOW Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 4:5 (2:3, 1:1, 1:1)

branky: 8. Lukáš Veltšmíd, 10. Zdeněk Žák, 27. Zdeněk Žák, 42. Jan Šebesta - 5. Petr Kadlec, 7. David Coufal, 16. Luděk Ondráček, 24. Marek Pexa, 56. Jiří Koutný; rozhodčí: Oskar Novák - Přemysl Škaloud; vyloučení: 2:3; využití: 1:1; diváků: 357; zásahy brankářů: Roman Ciompa 16 - Filip Kejík 16.


Druhý zápas už Buldokům tolik radosti nepřinesl. V úvodní části Buldoci svými střelami marně bušili na zeď nesoucí jméno Roman Ciompa. Vítkovický brankář všechny pokusy bezpečně kryl a zásluhou Hubálka a Řezaniny si domácí po dvaceti minutách nesly do kabiny vedení 2:0.

Ve 35. minutě předvedli Vítkovičtí pohlednou akci, když po ose Žydel - Jankulár zakončoval bezchybně Žák a zvýšil už na 3:0. Očekávaný nápor Buldoků v tu chvíli zbrzdila vyloučení a i díky nim vedení o tři branky domácím do konce druhé části vydrželo.

Hned zkraje třetí části měli Buldoci dlouhé čtyři minuty početní výhodu, nedisciplinovanost Vítkovic ale nepostrestali. Vítkovice si po zbytek zápasu zkušeně hlídaly pečlivě vybudovaný náskok. Když navíc Jankulár dvě minuty před koncem přidal svůj druhý gól, bylo rozhodnuto.

2. zápas čtvrtfinále play off: 1. SC WOOW Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

branky: 4. Jakub Hubálek, 18. Lukáš Řezanina, 34. Zdeněk Žák, 58. Petr Jankulár; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 5:2; využití: 0:0; diváků: 285; zásahy brankářů: Roman Ciompa 19 - Filip Kejík 19.

Za stavu 1:1 na zápasy se nyní přesouvá série do Brna. Na hale Vodova zde Buldoci přivítají Vítkovice již tento víkend. V sobotu 8.3. je úvodní buly v 17 hodin, v neděli 9.3. pak v 17:30.

Štítky bulldogs, brno, florbal, autocont extraliga, play off, vítkovice, HC Vítkovice Ridera, čtvrtfinále, HC Kometa Brno, Bulldogs Brno, Zdeněk Žák, Yale Bulldogs, Petr Kadlec, Tomáš Sojka, Lukáš Veltšmíd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Buldoci ve čtvrtfinále play off vezou z Ostravy stav série 1:1  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.