Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Buldoci po výhře nad Libercem slaví první body v sezoně

Florbalisté Bulldogs Brno ve 3. kole florbalové AutoCont extraligy porazili Liberec 5:4 po prodloužení. V tomto zápase si odbyl svoji premiéru na lavičce Brna nový trenér Libor Schneider, který nedávno ve funkci nahradil Jana Niznera. Ten byl odvolán po pouhých dvou kolech, ve kterých Brněnští nezískali ani bod.

Do první třetiny vstoupili lépe Buldoci, drželi více míček a Liberec do ničeho nepouštěli. Skóre zápasu otevřel v 11. minutě domácí Jakoubek, který dorazil střelu Gricha. Za necelé tři minuty však hosté vyrovnali, když ke střele od půlky napřáhl Klucho a trefil přesně. Liberec šel navíc před koncem třetiny do vedení poté, co přesilovou hru využil Veselý.

Ve druhé části obraz hry zůstával stejný, Brno drželo míček, Liberec odolával tlaku. Skulinku v obraně Liberce našel až domácí kapitán Kadlec, který předložil krásný pas Coufalovi, jenž nedal svým zakončením libereckému brankáři Prokešovi nejmenší šanci. Domácí však opět doplatili na nedisciplinovanost. Další využitou přesilovkou poslal Liberec ve 34. minutě do vedení Ferdan.

Když na začátku třetí třetiny Ferdan prokličkoval hřiště a předložil do prázdné Valešovi, vypadalo to s domácími zle. Na rozdíl jediné branky však v 52. minutě snížil Coufal. Brno se hnalo za vyrovnáním, ale Liberecká obrana odolávala. V poslední minutě se navíc nechal vyloučit domácí Bauer a šance Buldoků na body byla malá. I tak zkusili domácí hru bez brankáře, která k velké radosti diváků přinesla vyrovnávací gól na 4:4 pouhých 18 vteřin před koncem.

V prodloužení se Buldoci nejdříve ubránili zbytku přesilové hry hostí, následně v čase 61:37 rozhodl o první výhře v sezoně Koutný.

"Vybojované 2 body, žalostné zakončení a individuální chyby hráčů, kterými se oslaboval celý tým," hodnotil svůj první zápas v pozici trenéra Buldoků Schneider.

"Víc bychom mohli soupeři nacpat vítězství pouze pokud bychom poslední dva góly vstřelili do vlastní sítě sami!" Neskrýval rozhořčení z výsledku trenér Liberce Nesměrák.

Bulldogs Brno - FBC Liberec 5:4p (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
Branky (asistence): 11. Jakůbek (Grich), 29. Coufal (Kadlec), 52. Coufal (Komenda), 60. Komenda (Jakůbek), 62. Koutný - 14. Klucho (Hůza), 20. Veselý (Valeš), 34. Ferdan (Valeš), 45. Valeš (Ferdan)

Vyloučení 5:2; využití 0:2
Diváci: 119

Štítky floorbal, Bulldogs, Brno, Liberec, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Bulldogs Brno, AutoCont

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Buldoci po výhře nad Libercem slaví první body v sezoně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.